Guinness Rekordok Könyve Maszazo Nonaka Guinness Rekord legidősebb ember legidősebb férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legidősebb embere, Maszazo Nonaka 112 éve és 8 hónapja látta meg a napvilágot. Amikor átvette a Guinness-rekorderségért járó plakettet, elárultaa, mi a hosszú élet titka.

A Japán nyugdíjas, Masazo Nonaka már 112 éves és 8 hónapos, így ő lett a világ legidősebb embere - írja az Independent. A Guinness-rekorderségért járó emlékplakettet otthonában vehette át, Ashoroban. És mi mással ünnepelt volna, mint tortával, hiszen imádja az édességet.

Egyébként a hosszú élet titkának többek között ezt tartja, de rajong a termálvízért és világ életében kerülte a stresszt. A lánya azt mondta, hogy mindig megmondta a véleményét, ha például az ebéd nem ízlett neki, otthagyta.

Nyugdíjas éveit főként pihennésel töltötte, imád szumót nézni a tévében. Nonaka 1905. július 25-én született. Az Independent összeszedett néhány dolgot, amely ekkor történt a nagyvilágban. Einstein például ekkor publikálta a relativitáselméletét, de ekkor született József Attila is.

Masozo Nonana egyébként azután kaphatta meg a rekorder címet, miután a csúcstartó spanyol Francisco Nuñez Olivera 113 évesen elhunyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.