Több mint 11 centis óriásszúnyogot találtak Kínában

Kína szúnyog óriás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási, kinyújtott szárnyakkal 11,15 centiméteres szúnyogot találtak Kínában.

A szúnyogok Holorusia mikado csoportjába tartozó rendkívüli példányt egy terepbejárás alkalmával találták tavaly augusztusban Szecsuan tartomány fővárosában, a csengtui Csingcseng-hegyen - közölte Csao Li, a Nyugat-Kínai Rovarmúzeum igazgatója.

Az elsőként Japánban felfedezett és John Obadiah Westwood brit entomológus által 1876-ban elnevezett szúnyognemzetség egyedeinek szárnyfesztávolsága általában nyolc centiméter.
Csao Li szerint ezek a szúnyogok ijesztőnek tűnnek, ám nem táplálkoznak vérrel, a felnőtt példányok élettartama mindössze néhány nap, és ez idő alatt is csak nektárral élnek. A világon több tízezer szúnyogfaj él, de közülük csak alig 100 táplálkozik vérrel és jelenthet problémát az emberre - mondta a neves kínai rovarkutató.

A lószúnyognak is nevezett Holorusia mikado Szecsuan nyugati részén főleg a csengtui síkságon és a 2200 méternél alacsonyabb hegyeken fordul elő, többnyire sűrű növényzettel benőtt területeken.
Csao Li szerint ezek a szúnyogok nagy testük miatt rossz repülők, repülésük inkább hasonlít szökdécseléshez.

A magántulajdonban lévő, de országosan működő Nyugat-Kínai Rovarmúzeumban több 700 ezer rovart őriznek, több mint 70 százalékban fajuk legnagyobb vagy leghosszabb példányát.

Így nyomoznak a felismerhetetlen holttestek esetébenhttp://www.life.hu/news/20180423-akar-egy-furdobelepo-is-segithet-azonositani-egy-felismerhetetlen-holttestet.htmlAz ujjlenyomatok levétele is problémás lehet, ha egy holttest hosszú időt tölt a vízben, pláne nehéz az azonosítás, ha csak néhány testrész áll a nyomozók rendelkezésére. Vajon milyen nyomokat keresnek, milyen technikákat vetnek be, hogy minél hamarabb azonosítsák a holttestet? A Fertő tóban talált torzó kapcsán egy nyugállományba vonult megyei bűnügyi igazgatót kérdeztünk arról, hogyan, milyen nyomok alapján azonosítanak valakit a szakértők egy ilyen bonyolult esetben. NewsOrigoTeréz körúti robbantás: nem bizonyítható, hogy P. László van a biztonsági kamerák felvételeinhttp://www.life.hu/news/20180424-nem-bizonyithato-hogy-p-laszlo-van-e-a-biztonsagi-kamerak-felvetelein.htmlP. Lászlót gyanúsítják a Teréz körúti robbantással, az ügyében legutóbb hétfőn tartottak tárgyalást. Dr. Kalina József bírónak pedig kétségei támadtak a kamerafelvételekkel kapcsolatban: nem bizonyítható száz százalékig, hogy a felvételen látható személy P. László volna. NewsOrigoVV Fanni-ügy: megbukott a hazugságvizsgálaton a gyanúsítotthttp://www.life.hu/news/20180424-vv-fanni-ugy-megbukott-a-hazugsagvizsgalaton-a-gyanusitott.htmlMegbukott a poligráfos vizsgálaton B. László, akit VV Fanni megölésével gyanúsítanak - írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a kritikus kérdésekben nem mondott igazat. News--Erzsébet királynő Károly hercegnek adja majd át a Nemzetközösségek vezetéséthttp://www.life.hu/news/20180423-erzsebet-kiralyno-karoly-hercegnek-adja-majd-at-a-nemzetkozossegek-vezeteset.htmlA Nemzetközösség vezetői pozíciója nem örökölhető úgy mint a brit királyi trón. A Nemzetközösség mintegy 53 tagállamot számlál, képviselőik pedig zárt ajtók mögött arról döntöttek a Windsor kastélyban, hogy vezetőjük II. Erzsébet királynő után legidősebb fia, Károly herceg legyen. News--Esküvőre menet halt meg a násznép: belezuhantak a szakadékbahttp://www.life.hu/news/20180421-eskuvore-menet-halt-meg-a-nasznep-belezuhantak-a-szakadekba.htmlSzörnyű tragédia rázta meg Indiát: szakadékba zuhant egy násznépet szállító kamion. News--Instagram-profilt készített a kaszáshttp://www.life.hu/news/20180422-instagram-profilt-keszitett-a-fekete-ruhas-kaszas-uj-zeland.htmlNem találunk szavakat a kaszás Insta-fotóira: de az biztos, hogy halál jó fej. Fotósorozata azonnal a kedvencünk lett. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.