Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

meteorológia UV-sugárzás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyárias hosszú hétvége előtt az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben azt írták: akár fél óra alatt is le lehet égni a napsütésben a hétvégén. A tájékoztatás szerint folytatódik az elmúlt napok nyáriasan meleg, napos időjárása. Főként vasárnap és hétfőn lehetnek szórványosan záporok, zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján külön menüpont alatt már április közepe óta tájékoztatnak az aktuális UV-sugárzás mértékéről, valamint másnapig szóló előrejelzést is készítenek, és ha szükséges, figyelmeztetést adnak ki. A közölt UV-index előrejelzés mind piktogramos, mind térképes formában elérhető, ebből kiderül, mikor és mennyi időt lehet a napon tartózkodni anélkül, hogy az egészségre, különösen a bőrre káros lenne.

A legfrissebb mért adatok és az országos UV-index előrejelzés megtalálható a meteorológiai szolgálat mobil eszközökre optimalizált változatán, valamint országosan és ingyenesen elérhető Meteora mobil applikációján is, amelyen az egyénileg beállítható, bőrérzékenységtől függő leégési idő is látható.
A figyelmeztetési küszöbértéket meghaladó, nagyon erős UV-sugárzás esetén az Országos Meteorológiai Szolgálat külön kiadott közleményben figyelmeztet a várható veszélyekre - írták.

Borbás Marcsi idén 50 éves, még mindig imádják a nézőkhttp://www.life.hu/sztarok/20180427-borbacs-marcsi-iden-50-eves-meg-mindig-imadjak-a-nezok.htmlA magyar televíziózás egyik legnépszerűbb személyisége Borbás Marcsi, aki vasárnap ünnepli 50. születésnapját. Jelenleg a Gasztroangyal című műsort vezeti, de tekintsünk egy kicsit vissza, hogyan festett pályája kezdetén. TV + SztárokOrigoRichard Gere elnézést kért a nőktőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180427-richard-gere-elnezest-kert-a-noktol-micsoda-no.htmlMeglepő kijelentést tett Richard Gere: elnézést kért azoktól a hölgyektől, akik látták a Micsoda nő! című filmet - mondván, túl sok idejüket elvette. TV + SztárokOrigoNánási Pálról pikáns titok derült ki Ördög Nóra új műsorábanhttp://www.life.hu/sztarok/20180427-nanasi-palrol-pikans-titok-derult-ki-ordog-nora-uj-musoraban.htmlÖrdög Nóra új műsorában a felnőtt hírességeké lesz a főszerep, akikről szüleik osztanak meg eddig nem ismert, olykor ciki történeteket. A műsorvezető férje, Nánási Pál is vendég volt, az első adásban láthatjuk őt és édesapját, valamint megtudhatunk néhány pikáns titkot is a fotósról. TV + Sztárok--Chris Hemsworth szexi dublőre, Bobby Holland Hanton vicces fotókat oszt meg kettejükrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180427-chris-hemsworth-szexi-dublore-bobby-holland-hanton-vicces-fotokat-oszt-meg-kettejukrol.htmlBobby Holland Hanton már több filmben volt Chris Hemsworth dublőre, de nemcsak munkakapcsolat van köztük, hanem jó barátok is. Közösségi oldalára rengeteg olyan fotót tesz fel, amelyen az olykor poénos mindennapjaikat ábrázolja. TV + Sztárok--Palvin Barbara egy titokzatos férfivel utazgat, ölelgetik egymásthttp://www.life.hu/sztarok/20180427-palvin-barbara-egy-titokzatos-ferfivel-utazgat-olelgetik-egymast.htmlKözösségi oldalára töltött fel Palvin Barbara egy videót, melyen egy titokzatos férfivel látható. Úgy tűnik, nagyon jóban vannak, szorosan összebújta pózolnak, az alkalmazásnak köszönhetően pedig szivecskéket is varázsoltak maguk köré. TV + Sztárok--Zimány Linda nem akar már szingli lenni: reméli nyáron megtalálja az igazithttp://www.life.hu/sztarok/20180427-zimany-linda-nem-akar-mar-szingli-lenni-remeli-nyaron-megtalalja-az-igazit.htmlZimány Linda több mint egy éve nem él párkapcsolatban, de szeretné, ha ez nyár végére megváltozna. Nem akar már szingli lenni, szeretné megtalálni élete párját, akivel gyermeket is vállalhat. TV + SztárokOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.