Mindennapi dolgok, amiket a legtöbben rosszul csinálunk

WC papír mosogatás gyümölcsleves fogmosás wc fogkrém kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan dolgok, amiket rutinszerűen csinálunk. Megmossuk a fogunkat, kávézunk vagy épp mosdóba megyünk. Azonban ezeknél a mindennapos tevékenységeknél is akadhatnak olyan mozzanatok, melyeket a legtöbb ember rosszul csinál. 

A Brightside összeszedett néhány olyan mindennapos tevékenységet, amelyben a legtöbb ember hibát vét, és talán nem is tud róla. Ilyen lehet a WC papír letekerése vagy éppen a mosogatás.

1. Kevesebb fogkrém is elég

A legtöbben talán a reklámok hatására a fogkrémet a teljes fogkefe hosszára engedjük, és kétségbe vagyunk esve, ha a fele a mosdókagylóban köt ki. Ilyenkor természetesen azonnal pótoljuk az elveszett mennyiséget. De ez felesleges. A fogkrémből ugyanis egy csepp is elég.

2. A WC papír felhelyezése

Sokan sokféle tartóba helyezzük a WC papírt, de a legtöbben rosszul. A Colorado Egyetem kutatói ugyanis rámutattak, hogy helyesen a faltól távol kell leengedni a végét. Ugyanis, ha a kezünk letekerés közben eléri a falat, megtakaríthatunk néhány kockát.

Így engedjük a WC papírt Forrás: Science Photo Library/TEK IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Tek Image

3. Túl korai kávé

Úgy tűnik, nem tanácsos közvetlenül ébredés után kávéznunk, mert a reggeli felkelés stresszes a testünk számára, ilyenkor a koffein is kevésbé hatásos a kortizol szintje miatt. Így ajánlatos fél 10 után, vagy az ébredés után 3 órával kávéznunk, hogy a koffein is jobban dolgozhasson.

4. Így öntsd az üdítőt!

A gyümölcsleveknél szinte mindenki a doboznak azt a felét tartja a pohárhoz közel, amelyen a kiöntőnyílás található. Így azonban gyakran kilöttyen az üdítő. Ha viszont megfordítjuk, ez nem történik meg.

How to pour juice.

5. Így szárítsd az edényeket!

Ha fejjel lefelé szárítod az elmosott poharakat, tányérokat, van rá esély, hogy kellemetlen szaguk lesz. Ha azonban eltörlöd őket egyesével, ezt megelőzheted.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.