Hidegcsepp vonul át az ország felett

Forrás: Thinkstock -
zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás zápor előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatódik a záporos-zivataros időjárás, de lehűlésre nem kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett videójában arra figyelmeztet, hogy a következő napokban gyakori vendégeink lehetnek a záporok-zivatarok. Ezt az úgynevezett hidegcsepp okozza, ami épp most vonul át az ország felett.

"Jelenleg egy hidegcsepp vonul át felettünk. Ez egy örvénylő hideglevegő-gombóc. Ez érdemi lehűlést nem hoz, viszont kedvező feltételeket teremt záporok-zivatarok kialakulásához - elsősorban a Dunántúlon. A hidegcsepp a következő napokban elvonul, meleg levegő marad térségünkben. Bár a nyugati tájainkon jóval mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés" - hangzik el a videóban.

A Köpönyeg azt írja, a hét utolsó napjára, vasárnapra már csökken a záporok-zivatarok kialakulásának esélye, sok napsütésre van kilátás, csapadék már csak elszórtan alakulhat ki. A délkeleti szél megélénkül, 22-27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Heves zivatarokkal jön az erős szél: ilyen lesz a következő napok időjárásahttp://www.life.hu/news/20180509-heves-zivatarokkal-jon-az-eros-szel-ilyen-lesz-a-kovetkezo-napok-idojarasa.htmlA következő napokban többször is bőrig ázhatunk. News--Kizuhant egy négyéves kislány egy VIII. kerületi társasház hatodik emeletéről: azonnal meghalthttp://www.life.hu/news/20180508-kizuhant-egy-negyeves-kislany-egy-viii-keruleti-tarsashaz-hatodik-emeleterol-azonnal-meghalt.htmlA vietnámi nő egy rövid időre leugrott a boltba, ezalatt történt a tragédia: a kislány kizuhant a hatodikról, és azonnal meghalt. News--Felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztet Németh Lajoshttp://www.life.hu/news/20180508-felhoszakadasra-jegesore-figyelmeztet-nemeth-lajos.htmlAki ma útnak indul, mindenképp vigyen magával esernyőt: erre figyelmeztet Németh Lajos. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoBarnítani akarta magát a fiatal lány, de olyan zöld lett a bőre, mint Shreknekhttp://www.life.hu/news/20180507-barnitani-akarta-magat-a-fiatal-lany-de-olyan-zold-lett-a-bore-mint-shreknek.htmlImádja a barna bőrt a 20 éves Danni Bruce, aki egy új barnítókrémet próbált ki. Bőre azonban zöld lett, pont olyan, mint a rajzfilmben Shrekké. Nem meri elhagyni a házat, de szerencsére már kopik a szín. NewsOrigoMindennapi dolgok, amiket a legtöbben rosszul csinálunkhttp://www.life.hu/news/20180507-mindennapi-dolgok-amiket-a-legtobben-rosszul-csinalunk.htmlVannak olyan dolgok, amiket rutinszerűen csinálunk. Megmossuk a fogunkat, kávézunk vagy épp mosdóba megyünk. Azonban ezeknél a mindennapos tevékenységeknél is akadhatnak olyan mozzanatok, melyeket a legtöbb ember rosszul csinál. NewsOrigoKutyabarátok és örökbefogadók családi találkozójahttp://www.life.hu/news/20180507-kutyabaratok-es-orokbefogadok-csaladi-talalkozoja-vigyel-haza-alapitvany.htmlEgy nap, egy helyszín, két színvonalas családi program a Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros összefogásával.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.