Eurovízió 2018: A fellépőket cenzúrázó kínai tévécsatorna nem közvetítheti tovább a versenyt

Kína zászló Eurovíziós Dalfesztivál ének szivárvány homoszexualitás verseny közvetítés tetoválás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem engedélyezi a legnépszerűbb kínai tévécsatornának az Eurovíziós Dalfesztivál közvetítését az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), mivel a tévé cenzúrázta a versenyben feltűnő LMBT-motívumokat - ismertette a BBC News pénteken.

A kínai Mango televíziót a közösségi hálón bírálták a kommentelők, mivel adásában elhomályosította a szivárványszínű zászlókat és cenzúrázta a tetoválásokat a keddi első elődöntős válogatáson. A kínai tévé az ír és az albán versenyző produkcióját nem is sugározta - írja az MTI.

Az EBU közleményében leszögezte: a cenzúra nincs összhangban azokkal az értékekkel, amelyeket a sokszínűséggel kapcsolatban képvisel a szervezet.

Az EBU a történtek miatt azonnali hatállyal megszakította a partneri megállapodást a kínai szolgáltatóval és megtiltotta, hogy közvetítse a második elődöntőt és a döntőt.

Egy kínai közösségi médiaplatform, a Weibo megosztotta a cenzúrázott előadások felvételeit. Néhány felhasználó a Mango TV bojkottjára szólított fel.

Ryan O'Shaughnessy, az ír fellépő a BBC-nek elmondta, hogy örömmel fogadta a EBU döntését.
Az ír versenyző szombaton szerepel a lisszaboni döntőben egy számmal, amely egy kapcsolat végről szól. A színpadon két férfi táncos kíséri az előadását, amit a Mango TV cenzúrázott.

Az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán lánya érzi, hogy apja még életben vanhttp://www.life.hu/news/20180511-az-eltunt-villanyszerelo-macsik-zoltan-lanya-erzi-hogy-apja-meg-eletben-van.htmlAz eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családja nem adja fel a reményt, lánya, Adrienn azt mondja: érzi, hogy édesapja még életben van. A bizonytalanságot nehezen tűrik, a rendőrségtől ugyanis semmilyen információt nem kaphatnak. NewsOrigoA Honvéd Akadémia volt tanára ellen folyik eljárás: állítólag hármasban szexelt feleségével és diákjával (18+)http://www.life.hu/news/20180511-honved-akademia-volt-tanara-ellen-folyik-eljaras-harmasban-szexelt-felesegevel-es-diakjaval.htmlA Honvéd Akadémia focistáit is zaklató tanár bírósági tárgyalásán derültek ki részletek a férfi tetteiről: az egyik diákjával és saját feleségével hármasban szexelt. NewsThinkstockEgy kutya trollkodott bele az időjárás-jelentésbehttp://www.life.hu/news/20180510-egy-kutya-trollkodott-bele-az-idojarasjelentesbe.htmlFrappánsan reagált egy időjárás-jelentő, amikor meglátta, hogy miközben élő adásban tájékozattja a nézőket a várható időről, egy kutya settenkedik mögötte. News--Michelle Schiffer történelem tanítás helyett szexelt diákjával (18+)http://www.life.hu/news/20180510-michelle-schiffer-tortenelem-tanitas-helyett-szexelt-diakjaval.htmlA 23 éves történelemtanár Michelle Schiffer 15 éves diákjával szexelt és füvet is szívtak együtt. Az esetet az iskola egyik diákja jelentette, már a rendőrség kezében van az ügy. News--Szabadlábra helyezték, de fellebbezett a Skálás Gyilkoshttp://www.life.hu/news/20180510-szabadlabra-helyeztek-de-fellebbezett-a-skalas-gyilkos.htmlNem akar a börtönből szabadulni a Skálás Gyilkosként elhíresült Bene László, akit a bíróság több mint 20 év után szabadlábra helyezett. News--Kísértet tartja rettegésben az angliai családot: mozgatja a bögréket, nyitogatja az ajtókathttp://www.life.hu/news/20180510-kisertet-tartja-rettegesben-az-angliai-csaladot-mozgatja-a-bogreket-nyitogatja-az-ajtokat.htmlKísérteties videót rögzített egy angliai család az otthonukban folyó bizarr dolgokról. A biztonsági kamerák által felvett különös események meggyőzték a családot arról, hogy házukban valahol egy átjáró van a túlvilágba. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.