Vekerdy Tamás is elmondta a véleményét a szurikáta-ügyről

"Fotó: Polyak Attila - Origo " -
Kecskeméti Vadaspark szurikáta Vekerdy Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy port kavart a Kecskeméti Vadasparkban elpusztult szurikáta története, ez az ügy napok óta tartja lázban az internet népét. Vekerdy Tamás pszichológust is megkérdezték erről. Íme, a véleménye.

A Kecskeméti Vadasparkban elpusztult egy vemhes szurikáta, miután egy kisfiú földhöz vágta. Kiderült, hogy a gyermek piszkálta az állatot, ami megharapta, ezért történt a tragédia. Az elmúlt napokban mindenki kifejtette többnyire rendkívül szélsőséges véleményét az esettel kapcsolatban, íme, Vekerdy Tamásé.

Vekerdy Tamás elmondta a véleményét a szurikáta-ügyről "Fotó: Polyak Attila - Origo "

"Mind az állat, mind pedig a gyerek szempontjából nagyon sajnálatosnak és szerencsétlennek tartja, de azt még inkább, hogy folyamatosan felheccelt állapotunkban most az állatvédelem - máskor pedig más - örvén öntjük rá a gyűlöletünket és agressziónkat embertársainkra." - idézi a Dívány a pszichológus szavait.

Vér, könnyek és sárdobálás – A szurikáta halála vészcsengőként kell, hogy szóljon a szülők fejében!


A szabályok figyelmen kívül hagyása, felháborodás, egy gyermek sérülése, valamint egy vemhes állat halála. Röviden így lehetne összefoglalni a „szurikáta-ügyet", melyről pár napja mindenkinek van véleménye. A következőkben az enyémet olvashatod, mely messze túlmutat a felelősök keresésén, elsősorban az emberi, szülői hozzáállást, és a gyermek szocializációját szeretném kiemelni. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.