Riasztást adtak ki az egész országra: jön a vihar, széllel és jéggel

vihar időjárás széllökés jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn reggel még csak az ország háromnegyedére adtak ki riasztást, a délelőtti órákra azonban az egész Magyarország térkép "besárgult". Jön a rossz idő.

A figyelmeztető előrejelzés kedd éjfélig szól - írja a honlapján az OMSZ. Ma a déli óráktól egészen kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán (esetleg felén) számíthatunk zivatarokra, amelyeket viharos széllökés (>60 km/h), lokálisan jelentős csapadék (15-25 mm, egy-két helyen > 25 mm), és kisebb szemű jégeső kísérhet.

Riasztást adtak ki az egész országra, zivatarok jönnek erős széllel, jéggel Forrás: OMSZ

Kedden már összességében több helyen, délután nagyobb számban inkább a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez kapcsolódva elsősorban felhőszakadás (kis területen > 25-30 mm csapadék) és viharos széllökések (> 60 km/h), kisebb eséllyel nagyobb szemű jég társulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.