Mégsem szabadulhat a börtönből a skálás gyilkos, Bene László

Forrás: Getty Images/Dan Kitwood -
skálás gyilkosság gyilkosság börtön Bene László rablás ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem szabadul a börtönből a skálás gyilkos, Bene László, megváltoztatták ugyanis az elsőfokú határozatot.

A skálás gyilkosként elhíresült Bene László társával együtt közel két és fél évtizeddel ezelőtt negyvenmillió forintot rabolt el és végzett négy emberrel. 1994-ben fogták el, két év múlta pedig életfogytiglanra ítélték. A szegedi Csillagbörtönben ült, de pár napja szabadlábra helyezték. A férfi akkor meglepő módon fellebbezett és azt kérte, hadd maradjon még börtönben, mondván lakhatása nem megoldott.

A Bors azt írja, a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta az elsőfokú határozatot, és helyt adott a főügyészség fellebbezésének. A döntést azzal indokolták, hogy nem állnak fenn annak törvényi feltételei, hogy Bene Lászlót elengedjék, továbbá a férfi sem kérte szabadlábra helyezését, és úgy tűnt, nem garantálható jogkövető magatartása.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Dan Kitwood

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.