Egy látogató miatt halt meg a Lisszaboni Állatkert zsiráfja

Forrás: Jardim Zoológico -
halál Lisszabon zsiráf állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy látogató hibájából gödörbe esett és elpusztult a Lisszaboni Állatkert anyazsiráfja. Nagy felháborodást keltett az eset. 

A Lisszaboni Állatkert egy anyazsiráfja az egyik látogató hibájából elpusztult. A tiltás ellenére csalogatta étellel magához az állatot, ami egy gödörbe esett. Természetesen az eset nagy felháborodást keltett, az állatkert szóvivője pedig elmondta, nem véletlenül helyezik ki a tiltótáblákat. Az állatok megfelelő és elegendő táplálékot kapnak, nincs szükség az etetésükre.

Tavaly novemberben adott életet borjának Forrás: Jardim Zoológico

Ennek a zsiráfnak most azért kellett elpusztulnia, mert a látogató nem vette figyelembe a jelzést. Az állat tavaly novemberben került címlapokra, akkor adott ugyanis életet borjának, aki ugyan már önállóan képes táplálkozni, még szüksége lenne az anyjára. A rendőrség annyit közölt az esettel kapcsolatban, hogy azonosították azt a látogatót, aki felelős az állat haláláért - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.