A csótánytej lehet az új szuperétel

Forrás: giphy.com -
szuperétel csótány superfood tej egészség csótánytej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben megborzongunk, ha csótányt látunk keresztülszaladni a lakáson, azonban az ő segítségükkel teremthetik meg a jövő szuperételét. Persze, nem a közönséges csótányból, egyetlen faj képes ugyanis kiválasztani a megfelelő anyagot. 

Az odditycentral.com cikke meglepő tényről számolt be. Azt írják ugyanis, hogy a tudósok szerint a csótányoké lehet a jövő. Pontosabban egy bizonyos fajtájuké, akik segítségével képesek lehetünk megalkotni az új szuperételt: a csótánytejet.

Igen, első hallásra bizarrul hangzik. És másodikra is. Azt a kristályt, amiből ez megvalósítható kizárólag csendes-óceáni bogár csótány képes kiválasztani. Ezzel táplálja ugyanis a kicsinyeit.

Leonard Chavas tudós úgy gondolja, hogy ebben az energiagazdag anyagban van fehérje, esszenciális aminosavak, lipidek és cukrok is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.