Rengeteg pénzt kereshetsz, ha hiányszakmát választasz

Fotó: Bielik István - Origo -
pénz hiányszakma szakma fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kiderülnek a felvételi ponthatárok, ám akkor sem kell elkeseredni, ha valaki nem vettek fel a felsőoktatásba, hiszen számos szakma, OKJ-s képzés közül választhat. Most azt is megtudhatjuk, melyek a legjobban fizető szakmák.

A Pénzcentrum.hu összeszedte, milyen OKJ-s képzéseket érdemes választani, ha valakinek nem sikerült bejutnia a vágyott felsőokatatás intézménybe. Cikkükben rávilágítottak néhány szakmára, melynél igencsak hamar megtérül a tanulásba fektett pénz.

"A bértáblánk bruttó 190 ezer forintról indul, erre jönnek rá a délutános, éjszakás pótlékok és az egyéb juttatások. Nálunk most bruttó 265 ezer forint körül van egy olyan, főként a gyártósoron dolgozó kolléga alapbére - kompetenciapótlékkal együtt -, aki semmilyen extra tudással nem rendelkezik. A nagyon szakképzett fizikai munkavállalók, például egy CNC-s, bére pedig megközelíti az 500 ezer forintot" - tudatta a Pénzcentrummal Urbán Anita, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. HR vezetője.

Az asztalosokból is hiány van Fotó: Bielik István - Origo

De említik még a hiányszakmák között a CNC programozót, az asztalost, ácsot, asztalost, épület- és szerkezetlakatost, gépgyártástechnológiai technikust, gépi forgácsolót, kőművest, hegesztőt, ipari gépészt, péket, szerszámkészítőt, női szabót, villanyszerelőt.

Úgy látják, a tandíjak összege gyorsan megtérül, hiszen néhány álláshirdetésben az asztalosokat nettó 170-400 ezer forint fizetésért is várják.

Hófehér koporsóban kísérték utolsó útjára a meggyilkolt sólyi kislánythttp://www.life.hu/news/20180530-hofeher-koporsoban-kisertek-utolso-utjara-a-meggyilkolt-solyi-kislanyt.htmlEltemették a sólyi temetőben a másfél hete brutálisan meggyilkolt nyolc éves kislányt, Adriennt. Hófehér koporsóban kísérték utolsó útjára a kislányt.News--Kiderült, melyik boltokban keresnek a legjobban a dolgozókhttp://www.life.hu/news/20180529-kiderult-melyik-boltokban-keresnek-a-legjobban-a-dolgozok.htmlAz idei év első negyedévében nőtt a bruttó átlagkereset, különösen a fizikai dolgozóké, most pedig az is kiderült, hogy a bolti dolgozók mely üzletekben kereshetnek a legjobban. News--Hajléktalanként él a taszári lottómilliomos: semmi nem maradt Zsolt vagyonábólhttp://www.life.hu/news/20180530-hajlektalankent-el-a-taszari-lottomilliomos-semmi-nem-maradt-zsolt-vagyonabol.htmlAz utolsó forintjaiból vásárolt egy Skandináv lottószelvényt Zsolt, és csodák csodájára nyert vele: 47 millió forint ütötte a markát, de mára semmi nem maradt a mesés összegből. Hajléktalanként a Somogy megyei kis település, Taszár egyik boltja mellett kéreget. News--Illegális kamera felvétele buktatta le a Teréz körúti robbantóthttp://www.life.hu/news/20180530-illegalis-kamera-felvetele-buktatta-le-a-terez-koruti-robbantot.htmlPerdöntő bizonyíték szólhat a Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely ellen. Egy illegálisan felszerelt kamera alulról is felvette, így a széles karimájú horgászkalap nem tudta eltakarni arcát. NewsOrigoEgy magángyűjtő új szurikátát ajánlott fel a Kecskeméti Vadaskertnek: videóhttp://www.life.hu/news/20180530-egy-magangyujto-uj-szurikatat-ajanlott-fel-a-kecskemeti-vadaskertnek-video.htmlA nőstény szurikáta, Zara halála után új egyed érkezik a Kecskeméti Vadaskertbe. Az állatot egy magángyűjtő ajánlotta fel. NewsOrigoVV Fanni-ügy: vallani akar a gyanúsított, B. Lászlóhttp://www.life.hu/news/20180530-vv-fanni-ugy-vallani-akar-a-gyanusitott-b-laszlo.htmlB. László kiakadt, mert szerinte a rendőrők nem kíváncsak arra, hogy ő miként látja a történteket - írja a Blikk.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.