Meghalt Gena Turgel holokauszttúlélő, Anne Frankot is gondozta

Forrás: AFP/John Stillwell -
Gena Turgel halál Anne Frank holokauszt haláltábor Bergen-belsen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gena Turgel holokauszttúlélő arra tette fel életét, hogy felhívja a figyelmet a sokak által átélt borzalmakra, a Bergen-Belsen haláltáborban haláláig gondozta a 15 éves Anne Frankot. Most, 95 éves korában elhunyt csütörtökön. 

Az ABC News szerint csütörtökön 95 éves korában elhunyt Gena Turgel holokauszttúlélő. Az asszony a belseni menyasszony néven lett híres, ugyanis a II. világháború után a Bergen-Belsent felszabadító brit Norman Turgelhez ment férjhez, a menyasszonyi ruháját pedig vőlegénye ejtőernyőjének selyméből készült.

Gena Turgel a tífuszban szenvedő Anne Frankot is gondozta a táborban annak haláláig. Életét arra tette fel, hogy felhívja a figyelmet a borzalmakra, melyet olyan sokan átéltek.

Az asszonyt három gyermeke, unokái és dédunokája gyászolja.

Gena Turgel és II. Erzsébet királynő Forrás: AFP/John Stillwell
Eltűnhet néhány bogyós gyümölcshttp://www.life.hu/news/20180611-eltunhet-nehany-bogyos-gyumolcs.htmlA klimatikus viszonyok, a munkaerőhiány, valamint a lengyel és a szerb konkurencia miatt lassan megszűnhet itthon egyes bogyós gyümölcsök termesztése - írta a Magyar Idők hétfőn.NewsHalálos baleset történt hajnalban az M3-ason, lezárták az autópályáthttp://www.life.hu/news/20180611-halalos-baleset-tortent-hajnalban-az-m3ason-lezartak-az-autopalyat.htmlKét ember meghalt egy balesetben az M3-as autópályán Mezőkövesdnél hétfőre virradó éjjel, a helyszínelés idejére a sztrádát Miskolc irányába teljes szélességében lezárták - közölte az MTI-vel Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.NewsThinkstockHatméteres szörny tetemét mosta partra a tenger Afrikábanhttp://www.life.hu/news/20180610-hatmeteres-szorny-tetemet-mosta-partra-a-tenger-afrikaban.htmlHat méter hosszú, bomladozó tengeri lény tetemét mosta partra a víz Afrikában. A testet a Namíbiai Delfin Projekt munkatársai találták meg, de ők sem tudták először, hogy mi lehet ez.NewsOrigoÚjabb zivatarok jönnek a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20180610-ujabb-zivatarok-jonnek-a-jovo-heten-idojaras.htmlAz elmúlt napokban megszokott időjárás lesz jellemző a következő héten is: a napos időszakok mellett bármikor számíthatunk záporokra, zivatarokra. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoHalálra gázoltak egy úton fekvő férfit Pérenhttp://www.life.hu/news/20180610-halalra-gazoltak-egy-uton-fekvo-ferfit-peren.htmlÚton fekvő embert gázoltak halálra vasárnapra virradó hajnalban Péren - közölte a rendőrség honlapján.News--Meleg, de zivataros idő lesz vasárnaphttp://www.life.hu/news/20180609-meleg-de-zivataros-ido-lesz-vasarnap.htmlFázni nem, de ázni fogunk. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.