Élve temettette el magát a Mike Parr performansz művész

Forrás: AFP/Thomas Hyland -
Élve eltemetve performansz művész Mike Parr performansz temetkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három napot töltött a föld alatt Mike Parr művész, aki élve temettette el magát. Ezzel pedig a gyarmatosítás kegyetlenségeire akarta felhívni a figyelmet, valamint a 20. században tapasztalt totalitariánus erőszakra.

Mike Parr 3 napot töltött egy út alá élve eltemetve Tasmania fővárosában, Hobartban, ahová mindössze olvasnivalót, vizet, hősugárzót és egy vödröt vitt magával. A művész a Dark Mofo fesztivál keretében hajtotta végre a performanszt, mellyel a huszadik századi totalitariánus erőszaknak állít emléket, valamint azoknak a kegyetlenkedéseknek, melyeket a gyarmatosítók követtek el.

Probléma esetére pánikgombot is szereltek a kabinba Forrás: AFP/Thomas Hyland

Azt a "kapszulát", melyben a férfi a 3 napot töltötte, betonnal öntik fel, hogy így is emléket állítsanak az eseménynek. Az ABC News cikke szerint rengetegen kísérték figyelemmel a performanszt az interneten keresztül és élőben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.