A 12. Red Bull Air Race miatt hétvégén lezárják fél Budapestet

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Red Bull Air Race közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki szombaton és vasárnap a fővárosban szeretne közlekedni, ne feledkezzen meg arról, hogy a 12. Red Bull Air Race műrepülő- világbajnoki sorozat budapesti viadala miatt sok út le lesz zárva, és változik a tömegközlekedés is.

Lezárják a budai és a pesti alsó rakpart egy részét, a Margit hídtól az Erzsébet hídig mindkét oldalon nehéz lesz közlekedni. Lezárják a Lánchidat, Budán a Bem rakpart és a Fő utca egy részét, valamint a környező utcákat a Parlamenttel szemben, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, a Lánchíd utcát, a Batthyány utcát. Pesten nem lehet majd közlekedni a Széchenyi felső rakparton a Jászai Mari tér és a Széchenyi tér között, a Jászai Mari téren, a Balaton utcában, a Markó utcában, a Garibaldi utcában, a Zoltán utcában, és lezárják a Széchenyi teret is. A Lánchídra gyalogosok sem mehetnek fel.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A tömegközlekedésben változásra kell számítani az M2-es metró vonalán, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos vonalán, a 15-ös, 105-ös, 115-ös és 109-es busz vonalán, valamint a D11-es és a D12-es hajójáratokon. A verseny szombaton reggel fél tíztől este fél hatig, vasárnap pedig szintén fél tíztől délután negyed ötig tart, egyben látványosság is lesz, amire rengeteg turista érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.