Vádat emeltek a pécsi ápolónő ellen, aki mérgezte kollégáit

mérgezés rendőrség ápolónő vádemelés nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy ápolónő ellen, aki mintegy egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit - közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A vádlott 2015 novemberétől ápolónőként dolgozott a pécsi idegsebészeti klinikán, ahol 2016 tavaszától kezdődően pszichiátriai gyógyszereket tett kollégái kávéjába, illetve ivóvizébe azért, hogy "kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz" - áll a Baranya Megyei Főügyészség közleményében.
A nővér mindezt heti rendszerességgel, hetente akár több alkalommal is megtette, és ezzel - az ügyészség megfogalmazása szerint - "egészségsértést" okozott kollégáinak.

Az általa adagolt szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, izomgörcsök, valamint pánikszerű rosszullétek alakultak ki. A tünetek csak órákon, illetve néhány napon belül szűntek meg.
Az ápolónő beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban nem tudott érdemi magyarázatot adni.

Mivel a gyógyszerek okozta rosszullétek nyolc napon belül elmúltak, így a vádlott cselekménye könnyű testi sértésnek minősül, amiért két év szabadságvesztés szabható ki - írta az ügyészség.

A baranyai megyeszékhely klinikáit fenntartó Pécsi Tudományegyetem (PTE) az esetről tavaly júniusban az MTI-vel azt közölte, hogy a gyógyító intézmény neurorehabilitációs osztályán korábban több váratlan rosszullét történt a dolgozóknál.

Az intézmény és az érintett egység vezetése vizsgálatot indított, amelynek eredményeképpen a klinika elnöke feljelentést tett.

"A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket" - tájékoztattak korábban.

Az esetről a Tények is beszámolt:

Elhunyt Klapka György testvére, Máriahttp://www.life.hu/news/20180628-elhunyt-klapka-gyorgy-testvere-maria.htmlHosszan tartó betegség után 88 éves korában elhunyt Klapka György testvére, Klapka Mária. Az asszonyt nevelt fia, az Aranyember legidősebb gyermeke, ifjabb Klapka György és vérszerinti fia, Répás Lajos is gyászolja. NewsVV Fanni ügyének felderítésére sok pénzt költöttek a hatóságokhttp://www.life.hu/news/20180628-vv-fanni-ugyenek-felderitesere-sok-penzt-koltottek-a-hatosagok.htmlVV Fanni ügyének felderítésére rengeteg szakértőt bevetettek, de hiába. Az FBI sem kerül közelebb a megoldáshoz. Mindent megtettek a hatóságok, de egyelőre nem sikerült elérni az áttörést. Pedig a pénzt sem sajnálták, jóval többet költöttek, mint azt egy átlagos gyilkossági vagy eltűnéses ügyben szokás. News--Időjárás: esőre és záporra kell számítanunk még csütörtökön és péntekenhttp://www.life.hu/news/20180628-idojaras-esore-es-zaporra-kell-szamitanunk-meg-csutortokon-es-penteken.htmlJúnius utolsó hete nem a kánikuláról és a szikrázó napsütésről szólt, és úgy tűnik, még egy-két napig el kell tűrnünk az őszies időt. News--Elmarad a szombati Balaton-átúszáshttp://www.life.hu/news/20180628-elmarad-a-szombati-balatonatuszas.htmlElmarad a szombatra tervezett 36. Lidl Balaton-átúszás, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.News--Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték a Szentendrei úti gázolóthttp://www.life.hu/news/20180628-het-es-fel-ev-fegyhazbuntetesre-iteltek-a-szentendrei-uti-gazolot.htmlHét és fél év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság szerdán, első fokon azt a férfit, aki tavaly márciusban ittasan okozott halálos balesetet a fővárosi Szentendrei úton.News--Kutyának képzelték magukat, egymásnak estek a meztelen rabok: videóhttp://www.life.hu/news/20180627-kutyanak-kepzeltek-magukat-egymasnak-estek-a-meztelen-rabok.htmlMobiltelefonnal rögzítették azt a felvételt, melyen a Northumberland börtön fogvatartottjai drog hatása alatt kutyának képzelik magukat és egymásnak esnek. A börtönök munkatársai nehezen tudják felvenni a harcot a becsempészett mobiltelefonokkal és a kábítószerrel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.