N. Erika kamu oldalakkal és beteg lány nevében csalt ki pénzt

Forrás: Shutterstock -
betegség bűncselekmény csalás hazugság feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamis oldalakat hozott létre egy volt tanárnő, N. Erika. Beteg lány nevében csalt ki pénzt olvasóitól, a kamu oldalakat most törölték. 

Káprázatos Club, NŐK Blogja, Magyarok Blogja, 40 év felettiek közössége, Világpolgár, A Tudás Fája – ezeket a Facebook-csoportokat már ne keresse senki a közösségi oldalon, ugyanis törölték valamennyit - kezdi cikkét a Bors. Az oldalakat ugyanis az orosházi N. Erika hozta létre, az ott létrehozott tartalmak pedig nem voltak valódiak. Az oldalaknak egyébként több százezres követőtábora volt.

Kamu oldalakkal csalt ki pénzt N. Erika (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az egykor tanárnőként dolgozó 48 éves nő lebukásakor azt mondta: sajnálja, hogy kárba veszett a munkája. A lap megkérdezte Fakepalm egyik informatikusát, hiszen ők leplezték le a csalást. "Az ilyen oldalak alatt futó reklámokból borzasztó sok pénzt lehet bezsebelni. Minél több a kattintás, annál több a pénz. Főleg az érzelmekre ható bejegyzések miatt" - mondta az informatikus.

A Bors úgy tudja, hogy a tanárnő táppénzcsalás miatt bocsátották el állásából, amikor két hétig betegségre hivatkozva volt távolt, ám Thaiföldön nyaralt. Az ügyben per indult, amelyet N. Erika nyert meg, így még 2 millió forintot is kapott.

A kamu oldalakon a nő rengeteg érzelemre ható posztot helyzett el a kattintások érdekében, így például rákbetegekről is tett ki bejegyzéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.