Foci vb: Ezek voltak Cristiano Ronaldo legemberibb pillanatai

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
foci-vb 2018 foci vb 2018 Cristiano Ronaldo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy napon távozott a 2018-as labdarúgó-világbajnokságról két világklasszis labdarúgó, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Míg az argentin csapatot Franciaország, addig a portugál együttest Uruguay küldte haza. Cikkünkben összegyűjtöttük Ronaldo szerintünk legjobb pillanatait.

Cristiano Ronaldo idén is alkotott

Messinek élőben drukkolt a családja, ez azonban nem hozott szerencsét az argentín játékosnak. Cristiano Ronaldót is elkísérték Oroszországba a szerettei, kedvese, kisfia és az édesanya is ott volt a meccsein, mégis idő előtt pottyant ki a válogatottja.

Edinson Cavani és Cristiano Ronaldo esete sokáig emlékezetes marad Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Portugália a nyolcaddöntőben búcsúzott a 2018-as labdarúgó-világbajnokságtól, Cristiano Ronaldo azonban sok tekintetben emlékezeteset alkotott.

Sportszerűségből ötös

Sporttörténelmi pillanat volt, amikor lekísérte a pályáról a combsérülést szenvedő Edison Cavanit, aki percekkel korábban két gólt is rúgott Portugáliának, megpecsételve ezzel a luzitánok sorsát. Ennek ellenére mégis ő volt az első, aki kollégája segítségére sietett:

Cristiano Ronaldo itt már tudta, hogy ki fognak esni Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Csodás gólokat szerzett

Cristiano négy gólt szerzett a világbajnokság alatt:

Cristiano Ronaldo négy gólt szerzett a foci vb-n Forrás: AFP/Juan Mabromata

A spanyolok ellen mesterhármast lőtt:

Cristiano Ronaldo mesterhármast lőtt Spanyolországnak Forrás: AFP/Odd Andersen

Az elmaradhatatlan nadrágfelhúzás

Ronaldónál nincs szabadrúgás anélkül, hogy fel ne tűrné a nadrágját, megvillantva izmos combját. Nem tudni, mi értelme van ennek a rituálénak, az azonban biztos, csak így hajlandó odaállni a labda mögé:

Az elmaradhatatlan nadrágfelhúzás az Irán elleni meccsen Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Imádja ünnepeltetni magát

Akár a nadrágfelhúzása, az ünneplése is egyedi:

Cristiano Ronaldo így örült a góljának Marokkó ellen Forrás: AFP/Juan Mabromata

Uruguay ellen nem ment Portugáliának

Legnagyobb bánatára az egyenes kieséses szakasz első napján Uruguay megálljt parancsolt a portugáloknak, így hamarabb kellett csomagolnia, mint ahogy tervezte:

Uruguay ellen kevés volt a portugál válogatott Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Így nézte Ronaldo kisfia, hogy kiesnek a portugálok

Portugáliát 2-1-re győzte le Uruguay együttese, ezt pedig Szocsiban, a Fist Olimpiai Stadion lelátójáról nézte végig a portugál klasszis édesanyja, Dolores Aveiro, valamint legidősebb gyermeke, Cristiano Ronaldo Jr. A kisfiú mögött ott ült Georgina Rodriguez is, aki november 12-én hozta világra első közös gyermeküket. Így természetes, hogy ő is elkísérte Oroszországba a szerelmét, és élőben drukkolt Portugáliának a meccsek alatt. Nézd meg a képeket róluk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.