Foci vb: 10-ből 5 magyar nő nézi a meccseket

Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli -
foci-vb 2018 nők foci vb 2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nielsen Sports globális felmérése szerint tízből hét nő úgy gondolja, a 2018-as labdarúgó-világbajnokság egy kimondottan vonzó esemény. De vajon hogyan vélekednek erről a magyar hölgyek?

131 millió focirajongót számoltak

A kutatásban megkérdezettek 43 százaléka érdeklődik a vébé iránt, ez az öt legnagyobb európai országra vetítve 131 millió focirajongót jelent. Kiderült, hogy mind Európában vezető sport a labdarúgás, mind pedig nálunk. A magyarok 54 százaléka érdeklődik ugyanis a foci iránt, ezzel pedig a világranglista 15. helyén állunk. Világszerte a nők közel harmada követi figyelemmel a tornát.

Világszerte nők milliói nézik a foci vb-t Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A Nielsen Sports szerint általában minden harmadik nőt lázban tart a foci világszerte, a magyar nőknél ez az arány jobb, nálunk tízből öten követik a bajnokságot. A most zajló vébéről a magyarok 90 százaléka hallott, azonos arányban a nők és a férfiak. A férfiak mintegy kétharmada, míg a nők 40 százaléka követi aktívan figyelemmel az összecsapásokat.

A focirajongó országok toplistája szerint az Egyesült Arab Emírségek városi lakosságának négyötöde érdeklődik, vagy nagyon érdeklődik a foci iránt, ezzel világelső. Az ötszörös világbajnok Brazília lakosságának mindössze hatvan százaléka érdeklődik a foci iránt, ez mégis 75 milliós tömeget képez. A spanyol és a portugál lakosság foci iránti fokozódó érdeklődése az ütős nemzeti válogatottnak és az olyan sztárjátékosoknak, mint Cristiano Ronaldo tulajdonítható.

A foci vb dollármilliárdos bevételt hoz

"A FIFA világbajnokság, több százmilliós nézőközönségével olyan megaesemény, amely dollármilliárdos bevételt generál a különféle streamelő, illetve közvetítő csatornáknak" - mondta Vágyi Erik, a Nielsen értékesítési igazgatója. A közvetítési díjak annak dacára folyamatosan emelkednek, hogy a vébét a nagyobb piacokon továbbra is ingyenesen sugározzák, a fizetős televíziós csatornák kevésbé jelentősek e téren.

Íme a legjobb 8 csapat legszexibb szurkolólányai

Kedden Kolumbia együttese is búcsúzott a foci vb-től, miután alulmaradtak Angliával szemben. Így mostanra megvan a legjobb 8 csapat, akik majd a negyeddöntőkben mérkőznek meg egymással. Lássuk, milyen dögös csajok drukkolnak nekik!
Foci vb: Southgate-mellényt akarnak az angolokhttp://www.life.hu/trend/20180705-gareth-southgate-foci-vebes-mellenyeert-megorulnek-az-angolok.htmlAnglia egyre jobban kezd megőrülni, ahogy Gareth Southgate csapata közelebb és közelebb kerül a világbajnoki döntőhöz. Nem elég, hogy a válogatott egy örökké tartónak tűnő átkot tört meg, amikor történelmük során először megnyertek egy tizenegyespárbajt, ráadásul bejutottak a legjobb 8 csapat közé. Sikerük már most komoly hatással van a brit gazdaságra. Trend--Foci vb: Haza kell utazzon a focista, ha gyereke születik?http://www.life.hu/csalad/20180704-andreas-granqvist-felesege-a-foci-vebe-ideje-alatt-szult.htmlAndreas Granqvist második gyermeke kedden, a Svájc elleni 1:0-s győzelem napján született meg, a svéd csapatkapitány azonban egyelőre nem tarthatja karjaiban kisbabáját. A focista ugyanis úgy érezte, Oroszországban most nagyobb szükség van rá, így nem utazott haza a családjához. Vajon igaza van? Család--Foci vb: Elképesztő, mit tettek a japánok, miután kiestekhttp://www.life.hu/sztarok/20180704-a-japan-valogatott-kitakaritotta-az-oltozot-a-foci-vebe-utan.htmlJapán válogatottja talán a foci vb legdrámaibb összecsapásában maradt alul Belgium ellen. 3:2-re kaptak ki, így búcsúzniuk kellett a nyolcaddöntőben. De ezt nem akárhogyan tették meg. TV + Sztárok--Foci vb: Orosz balerinák fotóján ámul a világhttp://www.life.hu/kult/20180703-a-bolshoi-balett-tancosai-mobilon-neztek-a-spanyolorosz-meccset.htmlLassan 10 000 lájknál és több mint 7150 megosztásnál jár az a fotó, amelyen a Bolsoj Balett társulat táncosai egy mobilkijelző előtt izgulnak Oroszországért. Kult--Sushit csináltak a foci-vb-n jósló polipból, Rabióbólhttp://www.life.hu/news/20180703-sushit-csinaltak-a-focivbn-joslo-polipbol-rabiobol.htmlEladta gazdája a piacon azt a polipot, amelyik korábban a foci-vb eredményeit jósolta meg. Sushi lett belőle. NewsOrigoFoci vb: Alessandra Ambrosio Brazíliáért vetkőzött lehttp://www.life.hu/intim/20180702-alessandra-ambrosio-braziliaert-vetkozott-a-foci-veben.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Brazília egyik legdögösebb modellje Oroszországba utazott, hogy élőben szurkolhasson kedvenc csapatának. A dögös Alessandra Ambrosio folyamatosan posztol rajongásáról, most azonban neki is vetkőzött csapata sikeréért. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.