Németh Lajosnak jó hírei vannak: jön a meleg

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Németh Lajos időjárás Nyár előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos végre jó hírekkel szolgált: gyorsan átvonul az országon a mai hidegfront, így már akár hétvégén is lehet strandolni.

Németh Lajos a Lupa-tó mellől jelentkezett be a TV2 műsorában, ahol elárulta, nem kell lemondani a hétvégi strandolásról, holnapra elvonul a pénteki hidegfront.

Ez a gyenge hidegfront, ami hőmérséklet-csökkenést nem nagyon okoz, viszont záporokat, zivatarokat hoz, ez holnapra elvonul, kisüt a nap. Vasárnap pedig az ország legnagyobb részén többórás napsütésben bízhatunk és olyan 27-28 fok körüli nem kánikula, nem hőség, nem forróság, hanem nagyon kellemes hőmérséklet lesz. Holnap-holnapután már jöhetünk strandolni" – nyilatkozta a meteorológus, aki beszélt a jövő hétről is. „A hosszabb távú előrejelzések azt adják, hogy legalább 4-5 napig, a jövő hét második feléig mindenképp frontmentes, csendes időszak vár ránk, egyre több napsütéssel, 27-30 fokos csúcshőmérséklettel. Tehát akik még nem barnultak le a júliusi sok felhő miatt, azoknak esélyük van arra, hogy július 10-12-ig megszerzik azt az alapszínt, amit aztán fokozhatnak a hónap második felében, augusztusban."

Németh Lajos arra is kitért, mi várható a nyár második felében. Úgy véli, az amerikai kontinens keleti partján jelenleg uralkodó extrém hőség hatását nagyjából 3-4 hét múlva mi is érezhetjük. A bejelentkezést pedig egy biztató kijelentéssel zárta: „Ne adjuk fel, jön a meleg!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.