Az első ember lehet a Marson a most 17 éves Alyssa Carson

halál űrutazás Mars bolygó Alyssa Carson űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyáltalán nem biztos, hogy visszatér, de az sem, hogy egyáltalán eljut a Marsig a most 17 éves Alyssa Carson, akinek minden vágya, hogy a Marsra mehessen. Már megkezdték a kiképzését, várhatóan 2033-ban utazik. 

Gyermekkorában, egy rajzfilmben látta a Mars bolygót Alyssa Carson és azt mondta: "Apa, űrhajós akarok lenni, és az egyik ember akarok lenni, aki eljut a Marsra" - írja a Dailymail.

Úgy tűnik, hogy a lány álma teljesülhet, ugyanis már megkezdték a kiképzését a NASA-nál. Ám nem most utazik majd, hanem várhatóan 2033-ban, amikor 32 éves lesz. Alyssa tisztában van utazása kockázataival, vagyis azzal, hogy egyáltalán nem biztos a visszatérte, sőt az sem, hogy odaér. Ha azonban minden a tervek szerint halad, 2-3 évig marad majd, magának termli az oxigént, valamint kísérleteket végez az idegen bolygón.

Women of NASA complete

Alyssa Carson (@nasablueberry) által megosztott bejegyzés,

A Hammondban, Louisianában élő lány rendszeresen tart előadásokat, hogy ösztönözze a gyerekeket és különösen a lányokat arra, hogy vegyenek részt a tudományos életben.

Talked to a group at the new ATX at Kennedy Space Center. @bbyoinsider

Alyssa Carson (@nasablueberry) által megosztott bejegyzés,

Foci vb: Meghívták a döntőre a barlangban rekedt gyerekekethttp://www.life.hu/news/20180709-a-fifa-meghivtak-a-foci-vb-dontore-a-barlangban-rekedt-gyerekeket.htmlGianni Infantino, a FIFA elnöke meginvitálta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjére a június 23-a óta a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapatot és edzőjüket. Bízik benne, hogy mindannyian ott lehetnek majd Oroszországban. News--A sziámi ikerpár, Abby és Brittany Hensel bikiniben mutatták meg magukathttp://www.life.hu/news/20180709-a-sziami-ikerpar-abby-es-brittany-hensel-bikiniben-mutattak-meg-magukat.htmlAbby és Brittany Hensel a világ talán egyik leghíresebb sziámi ikerpárja. Közös testtel és két fejjel élik mindennapjaikat, most pedig azt is megmutatták, hogyan strandolnak. News--Megnősült Ernő Ágost hannoveri herceg, divattervezőt vett elhttp://www.life.hu/news/20180709-megnosult-erno-agost-hannoveri-herceg-divattervezot-vett-el.htmlÖsszekötötte életét Ernő Ágost hannoveri herceg és szerelme, a divattervező, Ekaterina Malysheva. Hatszáz vendég előtt mondták ki a boldogító igent. NewsThinkstockÖngyilkos lett egy miskolci tinilány, Zsófi: elzárástól rettegett egy iskolai verekedés utánhttp://www.life.hu/news/20180709-ongyilkos-lett-egy-miskolci-tinilany-zsofi-elzarastol-rettegett-egy-iskolai-verekedes-utan.htmlÖngyilkos lett egy miskolci kamaszlány, miután első fokon több éves elzárásra ítélték őt és barátnőjét, amiért megvertek egy harmadik lányt. Hiába született másodfokon sokkal enyhébb ítélet, Zsófi nem tudta feldolgozni a történteket, és eldobta magától az életét.NewsOrigoNappal, az utcán elégítette ki magát egy férfi Egerbenhttp://www.life.hu/news/20180708-nappal-az-utcan-elegitette-ki-magat-egy-ferfi-egerben.htmlEgy egrieket összegyűjtő Facebook csoportban jelent meg az a fotó, amely óriási felháborodást keltett - nem csak a városban, hanem az egész országban. Egy férfi fényes nappal nyúlt magához egy gyorsétteremmel szemben, és nőket is zaklatott - írja a Ripost. Egy hölgy le is fotózta, ő tölötte fel a képet a csoportba is.NewsThinkstockIdőjárás: többfelé visszatér a 30 fokos meleghttp://www.life.hu/news/20180708-idojaras-tobbfele-visszater-a-30-fokos-meleg.htmlBár a következő napokban is többször lehet eső és erős lesz a szél is, sok lesz a napsütés és többfelé visszatér a 30 fokos meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.