Thaiföldi mentőakció: mindenkit kimentettek a barlangból

Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha -
Thaiföld mentőcsapat focicsapat barlang mentőakció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan befejeződik a thaiföldi mentőakció utolsó, harmadik szakasza is. A profi búvárokból álló mentőcsapat kihozta a barlangból az összes gyereket, már csak az edző van hátra.

Az utolsó szakaszban 19-en merültek le a barlangba, hogy kihozzák az utolsó négy fiút és az edőjüket. Az utolsó gyermek a csapat legkisebbje volt. Az edző maradt legutoljára, de ő sem várakozott egyedül a szabadulására, a mentőszolgálat több tagja is vele maradt, ameddig ki nem szabadították. A baralngban már csak a mentőorvos és búvárok vannak.

A csapat tagjait azonnal kórházba szállították, amint kijöttek a barlangból, és egy hétig megfigyelés alatt tartják őket. A hírek szerint minden fiú jól van, állapotukat stabilizálták. A fertőzésveszély miatt maszkot és védőruhát kell viselniük, családtagjaikkal is csak üvegfalon keresztül beszélhettek - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Thaiföld, Tham Luang, barlang katasztrófa, gyerekek mentése, július 10. Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.