Ilyen még sosem történt foci vébén

Forrás: NOTIMEX/Evgenya Novozhenina -
foci vb 2018 Gianni Infantino
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke Gianni Infantino megerősítette, hogy 2022-ben Katarban novemberben és decemberben zajlik majd a futball-világbajnokság.

Karácsonykor lesz a foci vébé

A FIFA azt már korábban eldöntötte, hogy Katar rendezheti a következő vébét, csak az nem jutott eszébe eddig senkinek, hogy a tornának otthont adó országban egész egyszerűen túl meleg lesz a focizáshoz.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke Forrás: NOTIMEX/Evgenya Novozhenina

Aranyvasárnap lesz a döntő

Az egyetlen járható út tehát, ha átteszik a vébét egy másik időpontra. Ezt jelentette most be Gianni Infantino, aki a moszkvai sajtótájékoztatón pénteken elmondta, hogy a 2022-es vb-n az első mérkőzést 2022. november 21-én, a döntőt pedig december 18-án, aranyvasárnap tartják majd. Hozzátette, a döntésről már értesítették a bajnokságok és a tagszervezetek vezetőit.

"Egyelőre 32 csapatos világbajnoksággal számolunk, de mindenki nyitott. Őszinte, nyílt vitát folytatunk majd a kérdésről" - mondta arra vonatkozóan, hogy a későbbiekben 48 csapatossá tennék a foci vébét. Infantino szerint ezzel kapcsolatban a következő hónapokban születik meg a döntés.

Ha a 48 csapatos lebonyolítás mellett döntenek, az azt jelentené, hogy nem csak Katarban, hanem más, öböl-menti államokban is rendezhetnek majd mérkőzéseket.

Meghívták a döntőre a barlangban rekedt gyerekeket

2018.07.09-én számoltunk be róla, hogy Gianni Infantino, a FIFA elnöke meginvitálta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjére a június 23-a óta a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapatot és edzőjüket. Bízik benne, hogy mindannyian ott lehetnek majd Oroszországban. Erről alinkre kattintva olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.