Hatalmas károkat okozott a hétfő délutáni vihar

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
viharkár vihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több helyen okozott károkat a hétfői vihar a fővárosban és Pest megyében - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Budafokon villám csapott egy családi ház tetejébe, a tűzoltók eloltották a lángokat, nem sérült meg senki. A 12., 14. és 18. kerületében is leszakadt faágak és a pincékben összegyűlt esővíz miatt riasztották a tűzoltókat. Cegléden egy egészségügyi intézmény alagsorát öntötte el a víz. Dunaharasztiban és Üllőn is több ház pincéjét öntötte el az esővíz. A viharos idő miatt hosszabb menetidőre kellett számítani a budapesti elővárosi vonalakon, több helyen a felsővezetékre faágak kerültek.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Budapesten a XVI. kerületi Vidámverseny utcában kidőlt fák és villanyoszlopok miatt, míg a Csoport utcában autóra borult fa miatt kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét. A X. kerületi Jászberényi úton, és XVII. kerületi Zrínyi utcában lehasadt faágak akadályozták a közlekedést. A XV. kerületi Páskomliget parkba, több parkoló autóra dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Az egységek motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A X. kerületben, az Újhegyi úti uszoda tetőszerkezetét megbontotta a szél. A XVIII. kerületi Alpár utcában parkoló autóra borult, míg a Lenkei utcában lakóházra dőlt fákat távolítottak el az egységek. A főváros hivatásos tűzoltói folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.