Lelőttek egy emberre támadó jegesmedvét a Spitzbergákon

Spitzbergák támadás jegesmedve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lelőttek egy jegesmedvét, mert az állat megtámadta egy óceánjáró hajó biztonsági őrét a norvégiai Spitzbergákon.

Az őr fejsérülést szenvedett, de nincs életveszélyes állapotban - olvasható a BBC hírportálján.
Az őr feladata az volt, hogy a Hapag-Lloyd Cruises társaság MS Bremen nevű óceánjárójának partra szállt vendégei biztonságán őrködjön. A német cég közölte, hogy a vadállatot egy másik biztonsági őr lőtte le "önvédelemből".

Az Északi-sark és Norvégia közötti térségben fekvő Spitzbergák szigetcsoport 60 százalékát jég borítja, mintegy háromezer jeges medve él a szigeteken. A térségben kikötő hajókon kötelező jegesmedve elleni őrt alkalmazni az utasok védelmében. "Szigorú szabályok vannak érvényben a szigeteken, mivel nyáron sok jegesmedve él itt, ezért amikor partra szállunk, nagyon ébernek kell lennünk" - olvasható a Hapag-Lloyd honlapján.

A Norvégiához tartozó szigetcsoporton egyre több jegesmedvét lőnek le, mivel a turisták számának növekedése és az olvadó jég miatt a ragadozók gyakran találkoznak emberekkel. A jegesmedve védett faj és kizárólag önvédelemből, vagy végső megoldásként szabad lelőne őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.