Anne Sofie von Otter operaénekesnő a #MeToo mozgalmat hibáztatja férje haláláért

Forrás: DPA/AFP/Bernd Settnik -
halál öngyilkos Anne Sofie von Otter öngyilkosság metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A #MeToo mozgalmat hibáztatja Anne Sofie von Otter operaénekesnő a férje haláláért, aki a zaklatási vádak után otthagyta munkáját, mély depresszióba esett, majd öngyilkosságot követett el.

Anne Sofie von Otter erősen bírálja az egész #MeToo mozgalmat. Az operaénekesnő azért kritizálja hangosan, mert a férjét is megvádolták szexuális zaklatással, aki ezek után öngyilkosságot követett el. Benny Fredriksson 16 éven át volt a stockholmi Kulturhuset Stadsteaternt vezetője, de tavaly megjelentek

az első vádak, melyek szerint egy diktátor volt és eltűrte a szexuális zaklatásokat, és ő is zaklatta kollégáit.

Bár a belső vizsgálat végül nem igazolta a sajtóban megjelenteket, de az írók ragaszkodnak ahhoz, hogy a sztorik relevánsak voltak.

Anne Sofie von Otter operaénekesnő szerint a #MeToo mozgalom miatt halt meg a férje Forrás: DPA/AFP/Bernd Settnik

„Össze lehet törni egy embert" – mondta Anne Sofie von Otter, aki a bulvárújságokat hibáztatja, ahogy azt is, ahogy az emberek gyorsan és meggondolatlanul ítélkeztek.

Benny Fredriksson a vádak megjelenése után nem sokkal otthagyta a munkáját, később pedig mély depresszióba esett, majd öngyilkosságot követett el.

Szerinte a férje valóban kemény főnök volt, de senkit nem zaklatott szexuálisan - mondta a Zeit című lapnak adott interjújában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.