Folytatódik a hőség, de felhőszakadással is számolni kell

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
kánikula időjárás Nyár felhőszakadás hőség előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban is folytatódik a kánikula, de a hőség mellett felhőszakadással is számolnunk kell.

Keddre az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében másodfok van érvényben a hőség miatt. Emellett elsősorban a keleti területeken felhőszakadás is előfordulhat.

Szerdán egyelőre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az egész országban hőség és felhőszakadás miatt. Hasonló időre számíthatunk csütörtökön és pénteken is.

A következő napokban fázni biztosan nem fogunk Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Köpönyeg előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön igazi strandidő valószínű sok napsütéssel, délután elszórt záporral, zivatarral. 33 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Pénteken és szombaton folytatódik az igazi nyár, de valamivel nagyobb eséllyel fordul elő zivatar. 30-35 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Mumifikálódott holttestre bukkantak egy budapesti lakásbanhttp://www.life.hu/news/20180731-mumifikalodott-holttestre-bukkantak-egy-budapesti-lakasban-xix-kerulet.htmlEgy mumifikálódott holttestre bukkantak egy budapesti lakásban. NewsThinkstockA "Három kívánság" lett az ország cukormentes tortája idénhttp://www.life.hu/news/20180731-a-harom-kivansag-lett-az-orszag-cukormentes-tortaja-iden.htmlA Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. NewsOrigoHosszú Katinka nem folytatja az úszásoktatást az Iron Corporation Kft-nélhttp://www.life.hu/news/20180731-hosszu-katinka-nem-folytatja-az-uszasoktatast-az-iron-corporation-kftnel.htmlNem oktat tovább úszást Hosszú Katinka olimpikon az Iron Corporation Kft-nél és befejezi tevékenységét az Iron Aquatics Klubban. A tanítványok szüleinek küldött levelet döntéséről. A levelet az egyik szülő juttatta el szerkesztőségünknek. News--Japánban több száz halálos áldozatot követelt az időjáráshttp://www.life.hu/news/20180731-japanban-tobb-szaz-halalos-aldozatot-kovetelt-az-idojaras.htmlAz elviselhetetlen hőség halálos áldozatokat is követelt, eddig több százat Japánban. Júliusban volt a legtöbb haláleset: ez volt a leggyilkosabb hónap. NewsOrigoAnne Sofie von Otter operaénekesnő a #MeToo mozgalmat hibáztatja férje haláláérthttp://www.life.hu/news/20180731-anne-sofie-von-otter-operaenekesno-a-metoo-mozgalmat-hibaztatja-ferje-halalaert.htmlA #MeToo mozgalmat hibáztatja Anne Sofie von Otter operaénekesnő a férje haláláért, aki a zaklatási vádak után otthagyta munkáját, mély depresszióba esett, majd öngyilkosságot követett el. News--A mentésirányítás legmeglepőbb esete: műszempillái levételéhez kért segítséget egy zokogó nőhttp://www.life.hu/news/20180730-muszempillai-levetelehez-kert-segitseget-egy-zokogo-no-a-mentoktol.htmlNem mindennapi segélykérés érkezett hétvégén a mentésirányításhoz: egy zokogó, zaklatott nő kért segítséget műszempillái eltávolításához. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.