Japánban több száz halálos áldozatot követelt az időjárás

Forrás: Steimetz Anikó - Origo -
halál meleg Japán időjárás áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elviselhetetlen hőség halálos áldozatokat is követelt, eddig több százat Japánban. Júliusban volt a legtöbb haláleset: ez volt a leggyilkosabb hónap.

A szélsőséges időjárás rengeteg áldozatot követelt Japánban. Előbb a heves esőzések, és az azt követő árvizek és földcsuszamlások okoztak problémát. A hatóságok adatai szerint 220 ember vesztette ekkor életét, kilenc pedig eltűnt, őket azóta sem találják. Később kegyetlen hőség uralkodott el az országban.

Óriási a hőség Japánban - Képünk illusztráció Forrás: Steimetz Anikó - Origo

A 40 fokot is elérő meleg eddig 116 halálos áldozatot követelt, és tízezernél is több ember került kórházba, főként idősek, akik valamiért nem használták a légkondícionálót - írja az MTI.

Anne Sofie von Otter operaénekesnő a #MeToo mozgalmat hibáztatja férje haláláérthttp://www.life.hu/news/20180731-anne-sofie-von-otter-operaenekesno-a-metoo-mozgalmat-hibaztatja-ferje-halalaert.htmlA #MeToo mozgalmat hibáztatja Anne Sofie von Otter operaénekesnő a férje haláláért, aki a zaklatási vádak után otthagyta munkáját, mély depresszióba esett, majd öngyilkosságot követett el. News--Jövő hét elején enyhülhet a hőség http://www.life.hu/news/20180731-jovo-het-elejen-enyhulhet-a-hoseg-idojaras-omsz.htmlJövő hét elején enyhülhet a hőség - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. Hozzátették, nem is a mostani meleg a rendkívüli, hanem hogy ezen a nyáron eddig még nem volt ilyen forróság Magyarországon.NewsOrigoFokozódik a kánikula, másodfokú hőségriasztást adott ki a tisztifőorvoshttp://www.life.hu/news/20180731-fokozodik-a-kanikula-masodfoku-hosegriasztast-adott-ki-a-tisztifoorvos-idojaras.htmlHőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. News--Illegális zsírbontást végzett egy pár Újpestenhttp://www.life.hu/news/20180730-illegalis-zsirbontast-vegzett-egy-par-ujpesten.htmlOrvosi végzettség nélkül hirdetett zsírbontó kezeléseket egy 38 éves nő. Újpesti lakásában 16 gyanútlan áldozatot fogadott, most őt és élettársát kuruzslással vádolják. News--Hatalmasra plasztikáztatta ajkait a 24 éves srác, még több műtétet akarhttp://www.life.hu/news/20180730-hatalmasra-plasztikaztatta-ajkait-a-24-eves-srac-meg-tobb-mutetet-akar.htmlAnnyi töltőanyagot tetettt az ajkaiba a 24 éves James Holt, hogy elkezdett belőle kifolyni. Ennek ellenére nem akar leállni a műtétekkel, más testrészei sem eredeitek már. Azt mondja, soha nem fog leállni, pedig családja és barátai szerint is túlzásba esett. News--Madártetemet talált egy férfi az előre csomagolt salátájábanhttp://www.life.hu/news/20180730-madartetemet-talalt-egy-ferfi-az-elore-csomagolt-salatajaban.htmlEbédjéhez vásárolt előrecsomagolt salátakeveréket Steven Bell Skóciában, aki egy varjútetemet talált a csomagban. Az Aldi egy 50 fontos utalvánnyal akarta kárpótolni.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.