Jövő hét elején enyhülhet a hőség

Fotó: Major Kata - Origo -
kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő hét elején enyhülhet a hőség - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. Hozzátették, nem is a mostani meleg a rendkívüli, hanem hogy ezen a nyáron eddig még nem volt ilyen forróság Magyarországon.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az egész országban figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyében másodfokú a figyelmeztetés. Azt írták: a napi középhőmérséklet hétfőn és kedden az ország jelentős részén 25 Celsius-fok felett alakul, a középső és északi területeken pedig a 27 fokot is átlépheti. A maximumok hétfőn és a hét további részében is jellemzően 29-34 fok között alakulnak.

Fotó: Major Kata - Origo

A meteorológiai szolgálat a Facebookon felhívta a figyelmet, hogy ezen a nyáron a hőmérséklet még nem emelkedett 35 fok fölé Magyarországon, és most sem sok helyen lépi túl ezt a küszöbértéket. Azt írták: a magas páratartalom és a trópusi éjszakák miatt sokaknak gondot okozhat elviselni ezt az időjárást is, de az idei szezon Magyarországon inkább abban rendkívüli, hogy mostanáig nem fordult elő forró nap.

A meteorológiai szolgálat azt írta, a jövő héten akár hűvösebbre is fordulhat az idő.

Fokozódik a kánikula, másodfokú hőségriasztást adott ki a tisztifőorvoshttp://www.life.hu/news/20180731-fokozodik-a-kanikula-masodfoku-hosegriasztast-adott-ki-a-tisztifoorvos-idojaras.htmlHőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. News--Tombol a kánikula, 30-35 fok várhatóhttp://www.life.hu/news/20180729-tombol-a-kanikula-3035-fok-varhato-vasarnap-idojaras.htmlAz OMSZ a fokozódó hőség miatt életbe léptette az úgynevezett vörös kódot. NewsOrigo Szerdán hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokathttp://www.life.hu/news/20180722--szerdan-hozzak-nyilvanossagra-az-idei-felsooktatasi-ponthatarokat-egyetemek-foiskolak.htmlSzerdán este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. Idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak a fővárosban és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak. NewsOrigoSzemélyvonat gázolt halálra egy embert Budapestenhttp://www.life.hu/news/20180721-szemelyvonat-gazolt-halalra-egy-embert-budapesten-a-nyugati-palyaudvarra-tartva.htmlHalálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat Kőbánya-Kispestnél, a jól működő fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjárónál szombaton délelőtt - közölte a Mávinform. News--Így alakulnak 2019-ben a hosszú hétvégékhttp://www.life.hu/news/20180722-igy-alakulnak-2019ben-a-hosszu-hetvegek.htmlEzek a hosszú hétvégék egyelőre tervezetnek számítanak, ugyanis a Magyar Közlönyben még nem jelent meg a hivatalos 2019-es munkarend.News--Megérkezett a vihar, Dél-Nyugat felől Budapest felé közelíthttp://www.life.hu/news/20180721-megerkezett-a-vihar-delnyugat-felol-budapest-fele-kozelit.htmlMár azt hittük, megússzuk, de valószínű csak percek kérdése és Budapesten is lecsap a vihar. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.