Bezárta a Nébih a Balaton talán legkoszosabb büféjét: videó

Forrás: Nébih -
kosz élelmiszer biztonság büfé Nébih Balaton fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatoni büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a büfé a nyitvatartásra alkalmatlan. Gyomorforgató képsorokat rögzítettek a hivatal emberei a balatonboglári Kikötő Falatozóban.

Elképesztő körülményeket találtak a szakemberek a múlt héten tartott helyszíni ellenőrzés során a balatonboglári Kikötő Falatozóban - írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az egységben több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények koszosak, rozsdásak voltak.

A falatozóban talált termékek között akadtak 2014-ben és 2016-ban lejárt minőség-megőrzési idejű, valamint nem nyomon követhető élelmiszerek, emiatt a szakemberek összesen 120 kifogásolt tételt vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Brutális állapotokat talált a Nébih Forrás: Nébih

Megállaptították, hogy a büfé vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. Csak akkor nyithatnak ki újra, ha az összes hiányosságot kijavították, majd egy újabb, pozitív kimenetelű hatósági ellenőrzésen estek át.

Spanyolországi ingatlant kínált fillérekért a szélhámos Kéró Jucihttp://www.life.hu/news/20180807-spanyolorszagi-ingatlant-kinalt-fillerekert-a-szelhamos-kero-juci.htmlNulla forint önerővel kínált lakáshitelt az a nő, akit "ügyfelei" csak Kéró Jucinak hívnak. Olyanokat csapott be, akik Spanyolországban szerettek volna ingatlant venni, közvetítői díjat csalt ki a károsultaktól. News--Időjárás: 37 fok is lehet a hétenhttp://www.life.hu/news/20180807-37-fok-is-lehet-a-heten-idojaras.htmlTovább fokozódik a hőség, a hét harmadik napján már másodfokú figyelmeztetés lép érvénybe a kánikula miatt. NewsOrigoSzülei szerint edzés közben fojtották meg Rózsa György 17 éves birkózóthttp://www.life.hu/news/20180807-szulei-szerint-edzes-kozben-fojtottak-meg-rozsa-gyorgy-17-eves-birkozot.htmlA birkózó edzés közben vesztette életét másfél évvel ezelőtt, de a szülők képtelenek felfogni a tragédiát. Állítják, fiukat edzőtársa fojtotta meg gyakorlás közben. NewsOrigoEgy 23 éves medvével él egy orosz családhttp://www.life.hu/news/20180806-egy-23-eves-medvevel-el-egy-orosz-csalad.htmlA legtöbben kutyát, macskát, díszhalat tartanak otthonukban, ám egy orosz család nem kisebb dologra vállalkozott, mint arra, hogy örökbefogadjon egy medvét. A 23 éves állat teázik és játszik velük. News--Hatalmas mellei miatt nem tud metrózni a londoni Nadia Sofia Nahirhttp://www.life.hu/news/20180806-hatalmas-mellei-miatt-nem-tud-metrozni-a-londoni-nadia-sofia-nahir.htmlHatalmas melleket csináltatott magának a 24 éves Nadia Sofia Nahir, akkorákat, hogy már a metróra sem tud felszállni miattuk, de még nagyobbat akar. News--A CIA aktákból kiderül: a nácik a 2. világháború alatt végezhettek ufó-kísérletekethttp://www.life.hu/news/20180806-a-cia-aktakbol-kiderul-a-nacik-a-2-vilaghaboru-alatt-vegezhettek-ufo-kiserleteket.htmlÁltalában a földönkívüliekkel kapcsolatos hírek az amerikai kontinensről érkeznek, ám most CIA aktákból arra lehet következtetni, hogy már a 2. világháború alatt repülő csészealjjal kísérelteztek a németek. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.