Szülei szerint edzés közben fojtották meg Rózsa György 17 éves birkózót

Forrás: Shutterstock -
halál birkózó Rózsa György megfojtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A birkózó edzés közben vesztette életét másfél évvel ezelőtt, de a szülők képtelenek felfogni a tragédiát. Állítják, fiukat edzőtársa fojtotta meg gyakorlás közben.

A Budapesti Rózsa család több mint egy éve próbál megküzdeni azzal a mérhetetlen fájdalommal, amit fiuk elvesztése okozott. A 17 éves sportoló mindene a birkózás volt, a halál is a szőnyegen érte. Édesanyja szerint társa fojtotta meg gyakorlás közben.

A szülők szerint egy fogás okozta a fiuk halálát - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"

a mentősök az életéért küzdöttek majd két órán keresztül, sajnos, hiába.

Blikknek

A szülők úgy gondolják, hogy az úgynevezett vasgyári fogás okozta fiuk halálát,

melyet a tragédia előtt egy a klubhoz újonnan érkezett társával gyakorolt. "Ez egy veszélyes elem, többször felülvizsgálták. Az akkor ott lévők közül többen jelezték, hogy a gyerek az új fiúval ezt csinálta a tragédia előtt. A boncolási jegyzőkönyvben is az áll: a nyak leszorítása folytán fellépő reflexes szívhalál következtében halt meg. A klubnál azt mondták, pihenőt tartottak, amikor észrevették, hogy a fiam nem mozdul" - árulta el az anya. A rendőrség tanúkat hallgatott meg, de feljelentés hiányában nem indult eljárás. "A szülők most feljelentést tettek. A főügyészség első fokon elutasította, ám másodfokon elrendelte a nyomozást" – mondta dr. Lichy József ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.