Kutatók vették észre: halott kicsinye tetemét tolja maga előtt a gyilkos bálna

halál gyilkos bálna gyász állatok kutató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Olympic-félsziget közelében lettek figyelmesek kutatók egy Tahlequah vagy J35 néven nyilvántarott gyilkos bálnára, amely hallott borját tolja maga előtt a vízben. Szívszorító képeken mutatják meg az állat gyászát. 

Tahlequah vagy J35 néven tartják nyilván azt a gyilkos bálnát, mely több, mint 16 napja úszik együtt elpusztult borjával. Az őt figyelő kutatók szerint az állatok is gyászolnak, ez az egyed például így dolgozza fel borjának elvesztését. "Reméli, hogy egyszercsak levegőt vesz, de ez nem fog megtörténni" - mondta Jeff Corwin biológus. A gyászoló bálnát Washington állam területén, az Olympic-félsziget közelében látták - írja a CBS News.

A kutatók folyamatosan figyelik a bálnát, hogy fizikailag és mentálisan is egészséges legyen, ám egyelőre nem avatkoznak be. Úgy vélik, azzal csak további stressznek tennék ki az állatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.