emberölési kísérlet gyújtogatás rendőrség nyomozás szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt barátnőjére, és annak gyermekére gyújtotta rá a lakást Zuglóban egy férfi. Megpróbálta helyrehozni kapcsolatukat, ám amikor ez nem sikerült, a gyújtogatást választotta. 

Többször próbálta helyrehozni kapcsolatukat az a férfi, aki volt barátnőjére, annak gyermekére és egy férfire gyújtotta a nő zuglói lakását. A pár kapcsolata 2016 elején ért véget, a vádlott segített a költözésben a nőnek, innen tudta annak lakcímét. A másik férfi a vádlott agressziója miatt tartózkodott a lakásban, ő vette észre, hogy a vádlott a lakás faajtaját motorbenzinnel és lakkbenzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta, de mielőtt a lángok a lakásban elterjedtek volna, a tüzet az időközben értesített, szintén a házban lakó volt élettárssal közösen eloltották - írja az Ügyészség.hu. Az eset 2016 márciusában történt.

Felgyújtotta volt barátnője ajtaját egy férfi Forrás: Thinkstock

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve, tizennegyedik életévét be nem töltött, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a 33 éves férfival szemben.

A főügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában az új büntetőeljárási kódex adta lehetőségeket kihasználva alternatív büntetési indítványt is tett azzal, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a büntető törvény szerint az életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt beismeri, és lemond a tárgyalás jogáról, úgy konkrét büntetést, 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztés, és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását kéri - írja az Ügyészség.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.