Hatalmas vita folyik a Twitteren arról, hogyan kell főzni a rizst

Forrás: Shutterstock -
rizs Twitter főzés konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas vita robbant ki a Twitteren azzal kapcsolatban, hogyan is kell helyesen főzni a rizst.

Elképesztő vita alakult ki nemrég a Twitteren: a felhasználók egymást túllicitálva adják a tippeket, hogyan is kell megfőzni a rizst.

A vita azután robbant ki, hogy valaki megjegyezte, egyesek még azt sem tudják, hogyan kell főzni a rizst rizsfőző gép nélkül. A bejegyzés 1300 lájkot kapott és rengetegen hozzászóltak.

Egyszer használtam egy rizsfőzőt. De edényben sokkal könnyebb, ha van egy alapvető konyhai tudásod. Nem mellesleg tisztítani is könnyebb az edényt" – írta valaki.

Egy vietnami barátom azt tanácsolta, tetszőleges rizst tegyél az edénybe. Önts rá annyi vizet, hogy ujjnyi vastagon ellepje. Hagyd, hogy felforrjon. Tegyél rá fedőt és lassú tűzön főzd tovább. Amikor a víz már nem látható, zárd el alatta a gázt. 5-10 percig még hagyd állni" – javasolta egy másik hozzászóló.

Rizsfőzés? Régimódi vagyok, csak adj nekem forró vizet hozzá és ennyi elég is, köszönöm" – így szólt egy újabb komment.

Én még életemben nem használtam rizsfőző gépet. Egyáltalán hogyan kell?" – értetlenkedett valaki.

Te hogy főzöd a rizst? Forrás: Shutterstock

Hatalmas aszteroida tart a Föld feléhttp://www.life.hu/news/20180823-hatalmas-aszteroida-tart-a-fold-fele.htmlEgy hatalmas aszteroida tart a Föld felé, amely nagyobb, mint a Szent Pál-székesegyház. NewsOrigoEgy 12 éves kislány lefotózta a Loch Ness-i szörnyethttp://www.life.hu/news/20180823-egy-12-eves-kislany-lefotozta-a-loch-nessi-szornyet.htmlEgy 12 éves brit kislány lefotózta a Loch Ness-i szörnyet. News--Németh Lajos: hétvégén érkezik a lehűléshttp://www.life.hu/news/20180823-nemeth-lajos-hetvegen-erkezik-a-lehules-idojaras.htmlAz extrém meleg következménye, a szárazság, ami miatt a Duna rendkívül alacsony vízállású. Németh Lajos és a Mokka munkatársai a Margit-híd lábánál indították napjukat. Kiderült, hogy a hétvégén érkezik egy erős lehűlés, ami zivatarok, jégeső és felhőszakadás formájában jelentkezik majd. News--Turisták gyalázták meg Róma egyik műemlékét: videó (18+)http://www.life.hu/news/20180822-turistak-gyalaztak-meg-roma-egyik-muemleket.htmlBrit turisták okoztak hatalmas botrányt Rómában: belemásztak az egyik szökőkútba, ahol a nadrágjukat is letolták. NewsOrigoPánikba fulladt a zánkai tűzijáték: több rakéta a tömegbe csapódotthttp://www.life.hu/news/20180822-panikba-fulladt-a-zankai-tuzijatek-tobb-raketa-a-tomegbe-csapodott.htmlNem mindenhol sikerült ünnepélyesre az augusztus 20-i tűzijáték. Zánkán a tömegbe csapódott néhány rakéta, ami miatt hatalmas pánik tört ki a nézők között.NewsOrigoVolt barátnőjére gyújtotta a lakást egy férfihttp://www.life.hu/news/20180821-volt-baratnojere-gyujtotta-a-lakast-egy-ferfi.htmlVolt barátnőjére, és annak gyermekére gyújtotta rá a lakást Zuglóban egy férfi. Megpróbálta helyrehozni kapcsolatukat, ám amikor ez nem sikerült, a gyújtogatást választotta. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.