Időjárás: kiderült, milyen lesz a tél

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss -
enyhe idő hideg időjárás fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkészült az idei télre vonatkozó előrejelzés, melyből kiderült, számítanunk kell-e nagy fagyokra.

Habár még számíthatunk meleg és kellemes időre, az ősz hamar adott ízelítőt magából, bár valószínűleg meglepetéseket nem tartogat. Annál nagyobb kérdés a téli időjárás, de már azt is lehet sejteni, hogy nagy fagyokra vagy enyhe időre számíthatunk majd. Az amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont meteorológiai modellje jelzi előre, hogy milyen lesz a tél.

Ilyen télre számíthatunk Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss

Ezek a tendenciák sokéves megfigyelésen alapulnak, és olyan tényezőket vesznek bennük számításba, mint a tengeráramlatok. Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy enyhe téli idényünk lesz a forró nyár után - írja a Blikk.

Időjárás: a nyár utolsó napjaiban ismét melegszik az időhttp://www.life.hu/news/20180827-idojaras-a-nyar-utolso-napjaiban-ismet-melegszik-az-ido.htmlA következő napokban már csak elszórtan várható csapadék. A nyár utolsó napjaiban ismét sok lesz a napsütés, melegszik a levegő, többfelé visszatérnek a 30 Celsius-fok közeli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. News--Olaszországban és Ausztriában már havazik: fotókhttp://www.life.hu/news/20180826-olaszorszagban-es-ausztriaban-mar-havazik-fotok.htmlAusztriában és Olaszország északi részén már 30 centiméteres hó esett vasárnap reggelre. Nyár után rögtön tél jön? News--Itt a hideg: durvább lesz a lehűlés, mint gondoltukhttp://www.life.hu/news/20180825-par-ora-es-itt-a-hideg-durvabb-lesz-a-lehules-mint-gondoltuk-idojaras.htmlA kánikula után végre kicsit fellélegezhetünk: a hétvégén lehűl az idő. Sokáig azonban nem marad így!News--Hivatásos ölelőként keres hatalmas pénzeket az ausztrál Jessica O'Neillhttp://www.life.hu/news/20180825-hivatasos-olelokent-keres-hatalmas-penzeket-ez-a-no.htmlPénzért ölelget a 35 éves ausztrál nő, Jessica O'Neill. Elképesztő összegeket visz haza. NewsOrigoUFO robbanhatott fel a magasban: videóhttp://www.life.hu/news/20180824-ufo-robbanhatott-fel-a-magasban.htmlUFO robbanhatott fel a magasban Törökország felett. Az esetről videó is készült. News--Megtépázta Kunmadarast a délutáni viharhttp://www.life.hu/news/20180823-megtepazta-kunmadarast-a-delutani-vihar-idojaras.htmlFákat csavart ki, háztetőkben tett kárt a Kunmadarasra délután lecsapó vihar, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem csütörtökön az MTI-t.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.