öngyilkossági kísérlet orvos öngyilkosság szülők kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 17 éves Jade Norris évek óta szándékosan kárt tesz magában, vagdossa karját. Szülei orvoshoz vitték, aki azt mondta, hogy a gyermekek számára fenntartott pszichiátriai kezeléshez túl idős, a felnőttekéhez pedig túl fiatal, így menjen haza és vagdossa magát, amíg 18 éves nem lesz. 

Depresszióban, testdiszmorfiában és nemi zavarban is szenved a 17 éves Jade Norris, aki rendszeresen vagdossa saját karját. Aggódó szülei orvoshoz vitték, ám a háziorvos állítólag azt mondta nekik, hogy lányuk nem elég idős a felnőttek kezelséhez, a gyerekekéhez viszont túlságosan is az.

A szülők kétségbeestek, hiszen elmondásuk szerint az orvos azt mondta, hogy lányuk vagdossa csak magát, amíg 18 éves nem lesz, akkor már beutalhatja őt a megfelelő kezelésre - írja a Mirror.

A depressziós lány kárt tesz saját testében (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

"Alapvetően azt mondták, hogy meg kell tanulnunk megbirkózni a helyzettel" - mondta a Mirrornak a lány édesanyja, Dawn Norris. Azt is elmondta, hogy lánya olyan dolgokat lát, amik valójában nincsenek is ott, valamint az autizmus jeleit is felfedezték nála, hiszen nem fejlődött olyan ütemben mint társai.

A Bridgendben, Wales-ben élő család panaszt nyújtott be, majd egy kétoldalas bocsánatkérő levelet kaptak a doktortól, aki azt írta, hogy az öncsonkítás veszélyes, ám egyelőre Jade állapota nem tartozik magas kockázati csoportba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.