Már tudjuk, meddig tart a jó idő: eső érkezik viharos széllel

eső zivatar vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lehűlés után ismét a napos, kellemes nyái időnek örülhetünk, azonban ez nem lesz sokáig így. Már csak két napunk maradt.

Az OMSZ előrejelzései alapján szerdán és csütörtökön még marad a száraz, napos idő. Aki kirándulni szeretne, még most tegye meg, a hétvége ugyanis nem lesz kegyes hozzánk. Pénteken ugyan mág sütni fog a nap, de már kapunk is egy kis íztelítőt a szombati és varsánapi időjárásból.

Pénteken nagyrészt napos időre számíthatunk több-kevesebb gomolyfelhővel. Helyenként, legkisebb eséllyel keleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarhoz kötődően erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és tartósabban is eshet az eső, míg másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés számíthatunk, és több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 20 fok körül várható, onnan kelet felé haladva egyre melegebb lesz, a Tiszántúlon 30, 31 fok is lehet.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarhoz kötődően viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.