Patkányok pusztítanak Zuglóban, nem elég gyors az irtás

patkány Budapest irtás Zugló Invázió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kánikula miatt extrém módon elszaporodtak a patkányok Budapest egyes részein. Az irtásra sokat kell várni, többen fizetős céget keresnek az ingyenes irtás helyett. 

"Bár már kétszer is voltak itt irtani, még mindig rengeteg a patkány" - mondta a Ripostnak Molnár Vanda békásmegyeri édesanya, aki gyermekét szeretné megóvni a patkányoktól. Mindennap betemeti a házuk felé eső patkánylyukakat, de már belefáradt.

Ellepték a patkányok Zuglót Forrás: Shutterstock

A lap megtudta, hogy a Budapest más cégre bízta az irtást, így amíg a régi cég már nem irtott, az új pedig még nem, a patkányok elszaporodtak. Az új vállalat, a RNBH Konzorcium vezetője, Reisinger Mátyás elmondta, hogy kerületenként naponta 5-6 bejelentés érkezik hozzájuk, így a tervezettnél jóval többel, 8-10 autóval irtják a patkányokat. De a várakozási idő még így is hosszabb, mint a szerződésben ígért 24 óra.

"Az elmaradást már pótoltuk, de a helyzet valóban súlyos. A legtöbb patkányt Zuglóból jelentik, egyelőre nem tudjuk, miért. A nagy meleg és a csapadékos időjárás kedvez a patkányok szaporodási kedvének. Budapesten csökkent a csatornába kerülő víz mennyisége, emiatt is több a száraz rész a csatornában, ami jó élőhelyet biztosít a rágcsálóknak. A harmadik ok, hogy sokan a csatornába öntik az ételmaradékot" - mondta Reisinger Mátyás.

A Ripost szerint sokan nem várnak, fizetős céget bíznak meg az irtással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.