Németh Lajos szerint szerdáig még biztosan marad a változékony idő

Fotó: Talán Csaba -
eső zivatar Németh Lajos meteorológus ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, szerdáig még szükségünk lesz az esernyőkre.

Az utóbbi napokban az ország bizonyos részein másfél-kéthavi csapadék hullott le, míg más területeken egy csepp eső sem esett. Németh Lajos a TV2 műsorában elárulta, a zivataros idő szerdáig még mindenképp megmarad.

A következő napokban, egészen szerdáig az a labilis egyensúlyi állapotú levegő lesz fölöttünk, aminek a hatására hatalmas zivatarfelhők képződnek és továbbra is záporokra, zivatarokra, heves zivatarokra kell számítani. Az iskolakezdésre az időjárás inkább a viharos, helyenként őszies arcát mutatja."

A meteorológus hozzátette, nehéz alkalmazkodni ehhez az időjáráshoz, szinte kiszámíthatatlan mikor és hol fog leszakadni az ég.

Hullámokban jön, leszakad az ég, egy-másfél órán keresztül zuhog, aztán mintha mi sem történt volna, kisüt a nap, ez a napsütés pedig kedvez annak, hogy újból képződjenek a zivatarfelhők. Hol esik, hol nem... Olyan az időjárásunk, mint a mesékben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.