Internetről szerzett pirulák ölték meg mindkét gyermekét az édesanyának

Forrás: Shutterstock -
édesanya halál gyerekek internet drogok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az internet számos veszélyt tartogat az óvatlan fiatalkorúak számára. Nagyon fontos, hogy a szülők és a gyerekek is tisztában legyenek azzal, hogy a világhálónak van egy igen sötét oldala is.

Az internet legsötétebb bugyrairól ír egyik cikkében a The Sun. A portál egy 2014-es esetet idéz fel, amikor egy édesanya, Sarah Lakeman mindkét fiát elvesztette. A 19 éves Torin és a 20 esztendős Jacques internetről beszerzett pirulákat vett be és adagolta magát túl. Holttestükre egymás mellett találtak rá.

Leírhatatlan fájdalmat éreztem, teljesen összetörtem és egyben dühös is voltam rájuk, hogyan tehettek ilyet. Ki akartam deríteni, mégis ki vette rá őket erre a cselekedetre. Azt éreztem, mindenemet elvesztettem. Sokáig csak sírtam és kerültem az embereket. Magányos sétákra indultam, egyedül akartam lenni. De aztán rájöttem, a fiaim sem szeretnék, ha ebben tönkremennék" – nyilatkozta az édesanya.

A rendőrök a nyomozás során lelepleztek egy interneten terjedő hatalmas hálózatot, és több drogkereskedőt is letartóztattak.

Az internet nagy veszélyeket tartogathat a fiatalkorúak számára Forrás: Shutterstock

Rettentő nehéz ellenőrizni a különböző weboldalakat. Egyszerűen követhetetlen, hány ember éri el az adott oldalakat. Tele van az internet illegális pornótartalmakkal, beleértve a durva erőszakot és a pedofíliát is. Nem beszélve a hamis vagy lopott adatokról, és drogeladásról. Bárki, akinek van számítógépe, laptopja vagy okostelefonja, hozzáférhet ezekhez" – mondta egy szakértő a lapnak.

Mit tehetnek mégis a szülők?

Meg kell tanítani a gyerekeknek a „normális" internethasználatot. Jó ötlet a szülői felügyelet is, a különböző oldalak elérésének limitálása. És meg kell velük ismertetni az árnyoldalakat is, legyenek ezekkel is tisztában. Nagyon fontos hogy legyünk nyitottak és őszintén beszéljük meg velük ezt a témát."

Rúdtáncosok vonaglottak az óvodai évnyitónhttp://www.life.hu/news/20180904-rudtancosok-vonaglottak-az-ovodai-evnyiton-botrany.htmlRúdtáncosok egy óvodai évnyitón? Elképzelni is nehéz, pedig Kínában a napokban ez valóban megtörtént. NewsOrigoKilenc éve eltűnt teherszállító hajó tűnt fel Mianmar partjainálhttp://www.life.hu/news/20180904-kilenc-eve-eltunt-teherszallito-hajo-tunt-fel-mianmar-partjainal.htmlSenki nem tudja, merre járt kilenc évig a Sam Ratulangi PB 1600 névre keresztelt teherszállító, de most előkerült. NewsOrigoEgy meztelen férfi akadt fenn a kerítésen: videó (18+)http://www.life.hu/news/20180904-egy-meztelen-ferfi-akadt-fenn-a-keritesen.htmlElkésztő jelenetet rögzített valaki egy orosz városban: egy meztelen férfi fennakadt egy kerítésen. NewsOrigoTatai kegyetlen betörés: az apa végignézte családja megkínzásásthttp://www.life.hu/news/20180904-tatai-kegyetlen-betores-az-apa-vegignezte-csaladja-megkinzasast.htmlTata leggazdagabb családjához törtek be tavaly márciusba, a rablók különösen kegyetlenül bántak a négytagú családdal. Az apának végig kellett néznie, hogy kínozzák gyermekét, és hogy verik feleségét. News--Összedőlt egy épületrész Felsőpakonyban, meghalt egy gyerekhttp://www.life.hu/news/20180904-osszedolt-egy-epuletresz-felsopakonyban-meghalt-egy-gyerek-1.htmlÖsszedőlt egy melléképület egy része a Pest megyei Felsőpakonyban keddre virradó éjszaka, s a romok között egy kisgyermeket talált a katasztrófavédelem kutyás keresőszolgálata - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.News--Mary McCarthy gyűrű nélküli kezével mutatja meg, hogy eljegyzés nélkül is boldoghttp://www.life.hu/news/20180903-mary-mccarthy-gyuru-nelkuli-kezevel-mutatja-meg-hogy-eljegyzes-nelkul-is-boldog.htmlElege lett Mary McCarthy-nak azokból a közösségi oldalakra feltöltött fotókból, melyeken a lányok eljegyzéséri gyűrűs kezükkel tudatják a világgal: bekötik a fejüket. Mary ezért gyűrű nélküli kezét örökíti meg különböző élethelyzetekben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.