Előzetes letartóztatásba helyezték a Badacsonyban halálra vert borász támadóit

Forrás: Thinkstock -
vita borász halál Badacsony verekedés tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy badacsonyi parkolóban pattant ki az a vita, amely halállal végződött. A gyanú szerint egy fiatal borászt két férfi vert halálra. A támadókat előzetes letartóztatásba helyezték. 

"A kisfiam sosem volt verekedős, mindenki szerette, kedves, jó humorú fiú volt. Aznap este is csak egy külföldről hazautazott barátjukkal találkoztak, már jöttek volna értük, hazafelé indultak, azért voltak a parkolóban" - mondta a Borsnakaz áldozat, H. Csaba édesanyja. Ahogyan mi is megírtuk: egy badacsonyi szüreti mulatsághoz közeli parkolóban vita alakult ki két társaság között. Két, autóval érkező férfi pedig a gyanú szerint halálra verte a fiatal borászt, H. Csabát.

Az áldozat barátai állítják, ő biztosan nem kötekedett, kedves, mosolygós fiúnak ismerték. A támadók megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, ám a biztonságiak feltartóztatták őket, hétfő délután előzetes letartóztatásba helyezték őket.

Előzetes letartóztatásba helyezték a borász támadóit Forrás: Thinkstock

"A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és végzésében megállapította, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén a szökésüktől és a bizonyítás megnehezítésétől kellene tartani" - mondta a lapnak Pados Zita sajtóreferens.

Az egyik támadó, S. Norbert édesapja nem hiszi, hogy fia ilyen tettre lett volna képes. "Mindent nagyon sajnálok, őszinte részvétem a fiatalember családjának. De biztos vagyok benne, hogy a fiam nem tett ilyet, soha nem volt büntetve, sőt vonzotta a rendőri pálya, korábban pedig biztonsági őrként dolgozott" - nyilatkozta a Borsnak S. András, aki szemtanúk jelentkezését is várja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.