Vizelettel és vízzel töltik fel a minibárok üvegeit a turisták

Forrás: Shutterstock/ John And Penny -
minibár turista víz vizelet folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Víz, vizelet és más folyadékokat is talált már a személyzet a szállodák minibárjaiban lévő üvegekben. A spanyolországi Costa Blancán található szállodák most szankciókat vezetnek be. 

A kutatás azt mutatja, hogy főként a brit turistákra jellemző az, hogy a szállodák minibárjaiban található italokat elfogyasztják, majd más folyadékkal töltik fel az üvegeket. Ez jelenthet vizet vagy akár vizeletet is. Háromból egy turista ugyanis elismerte, hogy töltötte már fel a palackokat vízzel, vizelettel vagy más folyadékkal.

Lázadnak a minibár ellen a spanyol szállodások Forrás: Shutterstock/ John And Penny

A Metro cikke szerint a spanyolországi Costa Blancán most szankciókra készülnek. Egy 2015-ös szabálymódosítás értelmében ugyanis már nem kötelező szolgáltatás a minibár. Úgy döntöttek tehát, hogy ezentúl nem lesz a szobákban, a vendégeknek a bárban vagy a kihelyezett automatákból kell fogyasztania.

A szóvivő elárulta, hogy szerencsére a személyzetnek eddig mindig sikerült kiszúrnia a feltöltött üvegeket. De gyakran előfordul az is, hogy a vendégek törölközőket lopnak, vagy a reggeli büféasztal kínálatát viszik el és fogyasztják egész nap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.