Ezt gondolják a magyarok az óraátállításról: 10 emberből 9 eltörölné

Forrás: MTI/Ujvári Sándor -
nyári időszámítás óraátállítás téli időszámítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke augusztus végén jelentette be, hogy az európai konzultáción az emberek 84 százaléka szavazott az óraátállítás ellen.

A bejelentést az európai konzultáció eredményére hivatkozva hozták meg, amelyben 4,6 millió európai állampolgár vett részt - írja a Pénzcentrum nyomán a Faktor.hu. A szavazás eredménye szerint a 84 százalékos többség inkább a konstans, egy időszámításos rendszert támogatná.

Vannak azonban olyan európai országok is, ahol nem szeretnék eltörölni az évenkénti két óraátállítást. Például Cipruson és Görögországban megbukott a kezdeményezés.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Hazánkban azonban 10-ből 9 ember eltörölné az óraátállítást. Ez az jelenti, hogy Magyarországé az 5. legmagasabb szám az óraátállítást elutasító 28 EU-tagállam közül.

Arról még nem döntöttek, hogy a téli vagy nyári átállás marad-e meg, erről ugyanis a tagállamok majd szabadon határozhatnak. Idehaza a legtöbben arra voksoltak, hogy végleg maradjon a nyári időszámítás, de például a Magyar Alvás Szövetség a téli megtartását javasolná, mert szerintük az emberi szervezetre, az egészségre az van jobb hatással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.