Figyelmeztetnek a tudósok: elképesztő katasztrófát okozhat a napvihar

Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra -
napvihar Nap katasztrófa tudósok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Királyság Meteorológiai Hivatala arra figyelmeztet, hogy bármikor kitörhet egy napvihar, ami tönkreteszi az elektromos hálózatokat és a kommunikációs rendszereket - írja a DailyMail.

A napviharok a Napból kiáramló töltött részecskék áramlatai, amik hatalmas fenyegetést jelentenek az iparra, az infrastruktúrára és a Föld lakosaira. A brit mérnökök már az utolsó simításokat végzik egy olyan megfigyelő műholdon, melynek célpontjai a napviharok. A Solar Orbitert jövő héten szállítják Németországba, ahol egy éven keresztül tesztelik. A műszer remélhetőleg segít majd a napviharok azonosításában, és az azokra való felkészülésben.

Óriási károkat okozna egy napvihar Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra

Az eddigi legnagyobb napvihart 1859-ben észlelték, aminek hatására Amerikában meghibásodtak és kigyulladtak a távíró-berendezések. Egy ilyen esemény a mai világban elképesztő károkat okozna.

Szakértők szerint a napviharok 100-200 évente alakulnak ki, így bármikor bekövetkezhet a katasztrófa.

Puzsér Róbert beszólt Vasvári Viviennek, aki nem hagyta magáthttp://www.life.hu/sztarok/20180921-puzser-robert-beszolt-vasvari-viviennek-aki-nem-hagyta-magat.htmlMegszokhattuk, hogy Puzsér Róbert nem megy egy szó nélkül túl sok dolog mellett. A minap épp a Nyerő páros című műsorról fejtette ki a véleményét, melyben nem épp pozitívan nyilatkozott Vasvári Vivienről. A luxusfeleség nem hagyta magát. TV + SztárokOrigoCsapó Virág tanyára költözött, juhokat, lovakat tarthttp://www.life.hu/sztarok/20180921-csapo-virag-tanyara-koltozott-juhokat-lovakat-tart.htmlKaposvárról a Kecskeméti Katona József színházhoz szerződött a Barátok közt egykori szereplője, Csapó Virág. Most tanyán él, juhokat, lovakat tartanak. TV + SztárokOrigoSolti Ádám élőben értesült arról, hogy párja, Berni házassági szerződést szeretnehttp://www.life.hu/sztarok/20180921-solti-adam-eloben-ertesult-arrol-hogy-parja-berni-hazassagi-szerzodest-szeretne.htmlSolti Ádám élő közvetítés alatt értesült arról, hogy párja, Berni házassági szerződést szeretne. TV + Sztárok--Kállay-Saunders András új klipjében egy színésznővel romantikázik a belvárosbanhttp://www.life.hu/sztarok/20180921-kallaysaunders-andras-uj-klipjeben-egy-szinesznovel-romantikazik-a-belvarosban.htmlKállay-Saunders András egy színésznővel enyelgett a belvárosban, természetesen csak a legújabb klipje kedvéért. TV + SztárokOrigoÁbel Anita visszatér a képernyőre: ő váltja Hajós Andrást az Ide süss! című műsorbanhttp://www.life.hu/sztarok/20180921-abel-anita-visszater-a-kepernyore-o-valtja-hajos-andrast-az-ide-suss-cimu-musorban.htmlÁbel Anita egy ideje már nem látható képernyőn, de ez nem sokáig marad így: itt tér vissza a műsorvezető. TV + Sztárok--Tolvai Renire rá sem lehet ismerni legújabb fotójánhttp://www.life.hu/sztarok/20180921-tolvai-renire-ra-sem-lehet-ismerni-legujabb-fotojan.htmlTolvai Reni legfrissebb fotóján elképesztően dögös, csak nem hasonlít önmagára. TV + Sztárok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.