Kannabisztesztelői állasokat hirdettek meg Kanadában

Forrás: AFP/Lars Hagberg -
kannabisz marihuána állás kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kannabisztesztelők számára hirdetett állást egy kanadai cég, az álláshirdetés valódi rohamot idézett elő.

Több mint 500-an jelentkeztek a hat meghirdetett helyre, ami "enyhe pánikot" okozott az Ahlot nevű cégnél - közölte Greg Pantelic cégvezető - írja az MTI.

Kanadában október 17-től legalizálják a kannabiszfogyasztást. Az Ahlot álláshirdetése olyan felnőtt kanadaiaknak szólt, akik óránként 50 kanadai dollárért (10 600 forintért) tesztelnék "a legjobbat, amit kanadai termesztők kínálhatnak". Az Ahlot maga nem termeszt kannabiszt, hanem azokról a különböző termékekről informálná a használókat, melyek október közepén piacra kerülnek.

A kannabisztesztelőknek a közösségi oldalakon kell írniuk tapasztalataikról, illetve reklámvideókban és céges rendezvényeken kell megjelenniük.

Sokan szerettek volna kannabisztesztelők lenni Forrás: AFP/Lars Hagberg

A 18 év feletti kanadai állampolgároknak - bizonyos tagállamokban 19 év felett - a jövőben megengedett lesz, hogy négy bokrot termesszenek saját otthonában személyes használatra. Rendelésenként vagy üzletekben alkalmanként egy gramm szárított kendert vásárolhatnak 10 kanadai dollárért (2100 forintért) és 30 grammban korlátozzák a személyesen legálisan birtokolható mennyiséget.

Szabályozni fogják a termesztés és az árusítás körülményeit, és büntetni fogják azokat, akik kiskorúaknak adnak el marihuánát.

A könnyűdrog legalizálása Justin Trudeau egyik legfontosabb kampányígérete volt. A kanadai kormány szerint a marihuána árusításának és fogyasztásának a törvényesítése az egyetlen mód arra, hogy felszámolják a többmilliárd dolláros illegális marihuána-üzletágat, amelyet jelenleg szervezett bűnözői csoportok tartanak kézben. A legalizálás bírálói viszont amiatt aggódnak, hogy a szervezett bűnözés a marihuánatörvényesített piacára is beszivároghat majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.