50 millió Facebook-fiókot törtek fel

Forrás: Kaboompics / Pexels -
Facebook hacker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 millió Facebook-felhasználó fiókjához fértek hozzá hekkerek egy biztonsági rés miatt – írja a New York Times a cég közlése alapján.

A támadók egy olyan hibát használtak ki, amit a „megtekintés mint" funkcióban találtak. Ezen keresztül fel tudták törni az érintett felhasználók fiókját, hogy utána bármilyen adathoz hozzáférjenek, vagy úgy kezeljék a profilokat, mintha sajátjuk lenne. A Facebook azt állítja, a hibát kijavították, és már feljelentést tettek az illetékes hatóságoknál. Ez a kijavítás okozta, hogy rengeteg, nagyjából 90 millió felhasználót pénteken kijelentkeztetett a Facebook. Magyarországon az ebbe a körbe esők készülékén az a felirat jelent meg, hogy "a munkamenet ideje lejárt". Ezeknek a felhasználóknak újra be kellett jelentkezniük.

Forrás: Kaboompics / Pexels

A BBC azt írja Guy Rosen, a Facebook adatbiztonsági osztályának vezetője alapján, hogy a 90 millióban benne van az az 50 millió felhasználó, akik a fiókok feltörésében érintettek lehetnek, és másik 40 millió, akiket elővigyázatosságból dobott ki a cég a fiókjukból. Azt nem tudni, hogy milyen adatokat szerezhettek meg a támadók - írja a cégközlések nyomán az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.