Verekedés tört ki a Wizz Air Bázelből Budapestre tartó járatán

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Bázel Wizz Air verekedés Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agresszív utas okozott botrányt és feszültséget a Wizz Ait Bázelből Budapestre tartó járatán. A férfi előbb barátnőjét, majd a személyzetet is bántalmazta. 

Komoly verekedés tört ki a Wizz Air Bázelből Budapestre tartó járatán. Egy férfi utast el kellett ültetni barátnője mellől, mert többször is megütötte a nőt, amelyről a többi utas tájékoztatta a légiutas-kísérőket. Az egyik férfi dolgozó próbálta megnyugtatni az agresszív utazót, de nem sikerült, többször "lefejelte" a stewardot.

A WizzAir légitársaság egyik járatán agresszív utas okozott feszültséget - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Lakatos Péter

Végül sikerült szétültetni a párt, de a férfi kirohanása ezzel még nem ért véget. Mindenáron hátra akart volna menni barátnőjéhez, ám akkorra a stewardessek már megkezdték a kiszolgálást, így nem fért el a folyosón. Az egyik dologzó felszólította, hogy álljon tőle távolabb, mert zavarja a munkájában, ám a férfi nem volt hajlandó erre, kötekedni kezdett. A gép süllyedni kezdett, a hátul ülők pedig nagyon idegesek voltak, mert nem tudták, hová fajul az ügy.

A teljes személyzetre volt szükség, hogy a férfit leültessék, de amikor már gurult a gép, ismét felpattant a helyéről.

Ekkor már a kapitány is kiment, és egy utas segítségével lefogták a férfit: a kapitány az illető hátába térdelt, ezzel tette mozgásképtelenné, és tájékoztatta az utasokat, hogy rendőri intézkedés várható. Negyed óra múlva érkeztek meg a hattóság emberei, az utasok az első ajtón hagyhatták el a gépet, a személyzetet pedig kihallgatták. Az Utazómajom olvasójának elmondása szerint a lehetőségekhez képest korrektül kezelték a helyzetet a gép dolgozói.

A Wizz Air közleménye

2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett.

A személyzet – több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet.

Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Németh Lajos elmondta, mikor érkezik a talajmenti fagyhttp://www.life.hu/news/20181002-nemeth-lajos-elmondta-mikor-erkezik-a-talajmenti-fagy.htmlFürdőnadrágban és úszósapkában jelentkezett be a Mokka műsorában Németh Lajos. A 100 éves Gellért Fürdő medencéjében mondta el, hogy milyen lesz az időjárás. News--VV Fanni feltételezett gyilkosa, B. László összeomlott a börtönbenhttp://www.life.hu/news/20181002-vv-fanni-feltetelezett-gyilkosa-b-laszlo-osszeomlott-a-bortonben.htmlVV Fanni feltételezett gyilkosa, B. László már lassan egy éve előzetes letartóztatásban van, de már teljesen kikészült. News--Brooke Frecklington volt modell a világ talán legszexibb horgászahttp://www.life.hu/news/20181001-brooke-frecklington-volt-modell-a-vilag-talan-legszexibb-horgasza.htmlModellként kereste a kenyerét Brooke Frecklington, ám ma már a horgászatnak hódol. Valószínűleg ő a világ legszexibb horgásza, több 10 ezren követik Instagram-oldalát. News--Halott párja üzent a Facebookon keresztül Melindánakhttp://www.life.hu/news/20181001-halott-parja-uzent-a-facebookon-keresztul-melindanak.htmlAgyvérzésben hunyt el Melinda párja évekkel ezelőtt, ám a férfi most üzent neki a Facebookon keresztül. Az oldalt feltörő hekker más családtagokat is zaklatott. NewsOrigoMenekült a 2 éves fiú: újabb részeltek derültek ki a várpalotai gyilkosságrólhttp://www.life.hu/news/20181001-menekult-a-2-eves-fiu-ujabb-reszeltek-derultek-ki-a-varpalotai-gyilkossagrol.htmlA 22 éves P. Enikőt agyonverte, 2 éves kisfiának pedig elvágta a torkát B. Zsolt, aki beismerte a várpalotai kettősgyilkosságot. Újabb részeltek derültek ki a szörnyű tragédiáról. News--Többen is megerőszakoltak egy turistát a Népligetben (18+)http://www.life.hu/news/20181001--tobben-is-megeroszakoltak-egy-turistat-a-nepligetben.htmlEgy védekezésre képtelen turistát erőszakoltak meg többen is, majd félmeztelenül magára hagyták a Népligetnél. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.