Újabb átverés terjed a Facebookon, nem árt vigyázni

Forrás: AFP/Josh Edelson -
átverés Messenger Facebook üzenet közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem vírus, mindössze egy átverés, mégis bosszúságot okozhat: a Facebook Maesenger alkalmazásban ugyanis kéretlen üzeneteket kaphatunk ismerősöktől. 

Egyelőre csak angol nyelvterületen terjed az a Facebookos átverés, amely sokaknak okoz bosszúságot. A Messenger alkalmazásban ismerősöktől kapunk üzenetet azzal, hogy profilunkat klónozták. A 24.hu a Dailymailre hivatkozva azt írja, hogy a Facebook tud a jelenségről, ám elmondták, hogy nem tartalmaz vírust.

Az üzenetben leírja az ismerős, hogy kapott tőlünk egy másik ismerősnek jelölést egy másik profilról. Ezután arra kér üzenetben, hogy ezt küldjük tovább másoknak is figyelmeztetésképp. A cikk szerint a Facebook emberei azt tanácsolják, hogy egyszerűen töröljük az üzenetet.

Újabb átverés a Facebookon Forrás: AFP/Josh Edelson
Egy orosz katonai bázisnál videózták le a kerítésen ücsörgő UFO-thttp://www.life.hu/news/20181008-egy-orosz-katonai-bazisnal-videoztak-le-a-keritesen-ucsorgo-ufot.htmlMég 2014-ben készült az a felvétel, melyen tisztán kivehető az az emberi alak, mely egy kerítésen ücsörög egy orosz katonai bázisnál. A lényről azt állítják, hogy egy földönkívüli, mely álcázó berendezést használt. News--Időjárás: újra itt a vénasszonyok nyarahttp://www.life.hu/news/20181008-idojaras-ujra-itt-a-venasszonyok-nyara.htmlKellemes, napos idő várható a héten. Úgy tűnik, visszatér a vénasszonyok nyara. News--Részeg sofőr miatt halt meg a 8 hónapos anya: a férje a temetésről posztolt fotót (18+)http://www.life.hu/news/20181008-reszeg-sofor-miatt-halt-meg-a-8-honapos-anya-a-ferje-a-temetesrol-posztolt-fotot.htmlEgy vélhetően részeg sofőr nagy sebességgel hajtott a kaliforniai édesanya autójába, aki 8 hónapos terhes volt. Az anya és a baba is életüket vesztették, de a vétkesnek csak a nő haláláért kell felelnie. NewsOrigoTöbb személyt is kihallgatott a rendőrség a két nemi erőszakkal vádolt vízilabdás ügyébenhttp://www.life.hu/news/20181008-tobb-szemelyt-is-kihallgatott-a-rendorseg-a-ket-nemi-eroszakkal-vadolt-vizilabdas-ugyeben.htmlA rendőrség több személyt is kihallgatott a két egykori sportoló, Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán állítólagos erőszakának ügyében. News--Baji körhintabaleset: megszólalt egy szemtanúhttp://www.life.hu/news/20181007-baji-korhintabaleset-megszolalt-egy-szemtanu.htmlA Blikknek nyilatkozott egy szemtanú a baji körhintabalesetről. Azt mondta, a minividámpark dolgozói először észre sem vették, hogy baj történt. NewsOrigoBaleset történt az M7-esen Szabadbattyánnál, torlódik a forgalomhttp://www.life.hu/news/20181007-baleset-tortent-az-m7esen-szabadbattyannal-torlodik-a-forgalom.htmlÖsszeütközött két személyautó Szabadbattyán közelében az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán vasárnap délután, torlódik a forgalom - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.