globális felmelegedés veszély Föld bolygó katasztrófa ENSZ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Friss jelentést tett közzé az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC), amely szerint 12 év múlva katasztrofális állapotok alakulhatnak ki a Földön.

Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) jelentése szerint 2040-re 1,5 Celsius fokkal nőhet a globális felmelegedés, amely következtében több partszakaszt is elönthet a tenger. Mint mondják, a katasztrófától mindössze 0,5 fokra vagyunk. Ha ezt el akarjuk kerülni, a következő 10 évben sürgősen cselekedni kell. Úgy vélik, mindenekelőtt a szénalapú energiahordozók használatáról kellene lemondanunk.

A kép csak illusztráció Forrás: Bollubás Brigitta

Ha a felmelegedés meghaladná a 2 fokot, szörnyű következményekkel kellene számolnunk. Többek között nyáron elviselhetetlenül meleg lehet, erdőtüzek pusztíthatnak, beporzásért felelős rovarok pusztulhatnak el, eltűnhetnek a korallzátonyok, valamint a sarki jég megolvadásával megemelkedne a tengerszint – számolt be róla az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.