Újra virágzik a romantikus csalás:katonának adják ki magukat, és pénzt kérnek a hiszékeny nőktől

Forrás: Shutterstock -
Facebook internet csalás katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok pénzzel rövidíthetik meg a hiszékeny embereket a Facebookon azok az ismeretlenek, akik magukat katonának kiadva beszélgetést kezdeményeznek a nőkkel, majd a kapcsolat kialakítása után anyagi támogatást kérnek.

Nem új trükkel, de újult erővel próbálják átverni a hiszékeny, főként egyedülálló nőket ismeretlenek. Az úgynevezett romantikus csalás arról szól, hogy a közösségi oldalakon előbb kapcsolatot alakít ki az illető, majd a kötődés megteremtése után pénzt kér.

Csalás áldozatai lehetnek az egyedülálló, hiszékeny nők Forrás: Shutterstock

Évekkel ezelőtt nagyon sok ilyen esetről lehetett hallani, ám egy időre lecsillapodott, ám most ismét egyre többen esnek ilyen átverés áldozatává: újabban külföldi, magukat katonának kiadó személyek jelölgetik a nőket a közösségi oldalakon.

A HVG emlékeztet, a legkirívóbb esetben egy brit nő 100 ezer fontot, vagyis körülbelül 37 millió forintot utalt át így a csalónak. A Facebook felhasználói már külön oldalt is létrehoztak a csaló profiloknak, valamint az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége is kiadott egy figyelmeztetést ezzel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.